söndag 28 april 2013

Torsk mot Montreal

Toronto Maple Leafs avslutade grundserien med att förlora i sista omgången hemma i Air Canada Centre mot ärkerivalen Montreal Canadiens med 4-1. Detta trots att Phil Kessel gav laget ledningen med 1-0 i powerplay. Efter det gjorde bortalaget sedan fyra raka mål och dominerade tillställningen till större delen av matchen. Stora segerorganisatörer var Lars Eller med 1 mål och 2 assist, Brendan Gallagher med 1 mål och 1 assist & Andrei Markov med 1 mål och 1 assist
Det var ytterligare en match där Tyler Bozak vilades och han saknades för Toronto spelade långt ifrån bra. Man förlorade skotten återigen och i den andra perioden fick man endast iväg ett endaste skott t.ex.

En något oroande grej var att alla giveaways var tillbaka igen och man stod för 18st i denna matchen mot 0 senast mot Florida Panthers.

På sedvanligt sätt för denna säsongen så vann man dock tacklingarna, men det verkar vara det enda laget gör kontinuerligt. 45-39 blev det i denna matchen. Dion Phaneuf var den som delade ut flest, med 6st.

Grundspelet har fallerat och man får inte alls till sitt offensiva spel. Att bara skjuta sju skott på två perioder är långt ifrån godkänt, i den sista perioden blev det 10-8 till Toronto dock och man förlorade totalt med 28-17.

James Reimer hade en tung kväll där han blev utbytt efter att ha släppt in fyra mål på 19 skott. Ben Scrivens fick komma in istället och han tog sedan fem av fem skott.

Peter Budaj däremot i Montreals kasse spelade stabilt och  tog 16 av 17 skott.

Phil Kessels mål i matchen fick upp honom på 20 mål totalt för säsongen och det var femte raka säsongen han lyckades med den bedriften.

Toronto slutade på femte plats i tabellen med totalt 57 poäng. Det är inte helt klart än vilket lag man möter i den första slutspelsrundan. Det avgörs imorgon när Boston Bruins tar emot Ottawa Senators. Vid vinst där för Boston så blir motståndaren Montreal. Vid en poäng eller mindre för Boston så blir det just Boston som får stå för motståndet.

Interna poängligan för Toronto efter 48 omgångar.