lördag 28 augusti 2010

Torsk i sudden

DIF gjorde en stark tredje period, där Christian "Fimpen" Eklund kvitterade till 3-3 direkt i periodens början. Man hade bud på en handfull chanser att sätta det så viktiga ledningsmålet men det uteblev och matchen gick till sudden.

Där drog man på sig en utvisning och i spel fyra mot tre så kunde Jokerit avgöra. Det var symptomatiskt för hela matchen för DIF fick väldigt ofta utvisningar medan Jokerit klarade sig undan allt som oftast. Till och med kommentatorn, Morgan Samuelsson med förflutet i AIK påkallade just den saken. Han antydde att om det hade varit en match nere på kontinenten eller i Finland, så hade inte domarna dömt emot hemmalaget.

Nu var det ju inte enbart därför DIF förlorade men det blev en konstant uppförsbacke när man fick så många boxplay att döda av.

Jokerit blev laget som fick gå vidare till Salzburg av de två. Så DIF får vara hemma och träna vidare istället.