fredag 26 april 2013

Leafs vann mot Panthers

Toronto Maple Leafs vann med klara 4-0 borta mot Florida Panthers efter att Phil Kessel gjort två mål bland annat. James Reimer höll nollan efter att ha tagit samtliga 34 skott. Jacob Markström vaktade hemmalagets kasse och räddade bara 13 av 17 skott. Det var en klar uppryckning mot matchen igår. Man tacklades mycket mer och spelade i stort sett prickfritt i två perioder. I sista bevakades bara ledningen.

Phil Kessel blir gratulerad efter ett av sina två mål. (tsn.ca)

Inför matchen så valde Randy Carlyle att vila Tyler Bozak inför det stundande slutspelet. Det gjorde att han fick kasta om i kedjorna. Nazem Kadri fick då istället kliva in som center i förstakedjan mellan Joffrey Lupul och Phil Kessel.

Det visade sig bli en bra kombination då Kadri hade assist på Kessels 18:e respektive 19:e mål för säsongen. Lupul fick en assist.

Övriga kedjor var: James van Riemsdyk-Mikhail Grabovski-Nikolai Kulemin, Clarke MacArthur-Joe Colborne-Matt Frattin & Leo Komarov-Jay McClement-Colton Orr.

Backparen var som följer: Carl Gunnarsson-Dion Phaneuf, Mark Fraser- Cody Franson & John-Michael Liles-Mike Kostka.

Den två sista kedjorna utmärkte sig i matchen med hårt fysiskt spel och med varsitt mål. Clarke MacArthur bröt en 15 matcher lång svit utan mål när han gjorde 2-0 målet i matchen, för sitt åttonde mål & Leo Komarov gav Toronto ledningen i matchen med sitt fjärde mål för säsongen.

Att de kedjorna var fysiska kan man se i tacklingsstatistiken då de sex spelarna stod för sammanlagt 26 av lagets 45 tacklingar. Matt Frattin och Leo Komarov delade ut sex stycken var.

Även i denna matchen var man det laget som täckte flest skott. Toronto täckte hela 20 skott medan Florida bara stoppade sex skott. Dion Phaneuf och John-Michael Liles täckte tre stycken var.

Anmärkningsvärt så noterades inte Toronto för en endaste giveaway i matchen heller.

Man fick avsluta matchen med endast fyra backar efter att Mark Fraser klivit in som tredje man i en fight för att hjälpa Nazem Kadri i den andra perioden och i den tredje perioden fick Dion Phanuef lämna matchen när han gav sig på samma spelare som Fraser slogs med och tjafsade så pass att domaren slängde ut honom.

Nu återstår bara en match för Toronto i grundserien innan slutspelet drar igång på Tisdag. Man möter Montreal hemma i Air Canada Centre på Lördag.