söndag 31 mars 2013

Kadri och Lupul hade show mot Ottawa

Nazem Kadri satte mål nr 15, 16 & 17 när han gjorde sitt andra hattrick för säsongen i Toronto Maple Leafs 4-0 seger mot Ottawa Senators på bortais. Han hade även assist på Joffrey Lupuls mål, han å sin sida hade assist på Kadris samtliga mål. Så duon stod för åtta poäng tillsammans. James Reimer höll sin andra nolla för säsongen och stod för 31 räddningar.

Kadri firar efter ett av sina tre mål. (bild från tsn.ca)

Toronto fick en tidig ledning, då Joffrey Lupul stående vid sidan om målet styrde in pucken mellan benen på en överraskad Ben Bishop till 1-0. Målet kom till på Torontos och matchens första powerplay, efter att Daniel Alfredsson blivit utvisad för en hakning i offensiv zon efter drygt två minuters spel. Det var Lupuls åttonde mål för säsongen och åttonde på de sex senaste matcherna. Assist till Nazem Kadri och till Mike Kostka.

Mindre än minuten efter det målet så utbröt den första fighten av tre i perioden. Colton Orr och Matt Kassian var kombatanterna och Kassian vann den fighten relativt lätt, då Colton Orr fick sin egen hjälm framför sitt ansikte så att han inte kunde se ordentligt.

Ytterligare ett par minuter efter den fighten så var det dags igen, då var det Mark Fraser och Colin Greenings tur.

Med fem minuter kvar av perioden så var det så dags för fight nr 3. Frazer McLaren utmanade då Matt Kassian och han vann komfortabelt och tog revansch åt Orr. Det innebar också att Toronto nu har 37 fighting majors på 36 matcher, så mer än en fight i snitt per match.

När det gällde själva spelet så var Toronto överlägsna. Man ledde skotten med 7-0 innan Ottawa fick iväg sitt första på mål. Visst hade Ottawa en del chanser, men Torontos spelare såg till att blockera skotten hela tiden så att dom aldrig kom fram till Reimer.

Perioden slutade dock 1-0 till bortalaget, man vann skotten med 11-5 i en väldigt utvisningstät period. Totalt dömde domarna ut 11 utvisningar, med fighterna inkluderade.

Den andra perioden innehöll endast två utvisningar, båda på Toronto spelare men Ottawa lyckades inte utnyttja någon av dom.

Istället gjorde Nazem Kadri 2-0 från nära håll, då han snappade upp en puck som rullade ut bakom Bishop efter att den styrts på Lupul först. John-Michael Liles fick här även assist.

Det blev periodens enda mål. Ottawa kämpade sig tillbaka i matchen, men man lyckades inte överlista en storspelande Reimer. Senators vann skotten i andra perioden med 12-6.

Med två mål inom de första fyra minuterna av sista perioden så var Kadris hattrick fullbordat. Lupul hade assist på båda. Kulemin fick en assist på det sista.

Efter de målen reste sig aldrig Ottawa utan matchen spelades bara av.

Den sista minuten av matchen blev det mer irriterat på isen igen och Ottawas spelare försökte sätta sig i respekt och iaf vinna något. Det resulterade i att Toronto fick avsluta matchen i powerplay och att Chris Neil & Matt Kassian i Ottawa fick lämna matchen i förtid med misconductutvisningar. Det fick även Torontos Colton Orr och Frazer McLaren göra, men Neil fick extra utvisningsminuter då han ansågs ha startat alltihop.

Med de minuterna så såg Orr till att han är fortsatt den som är den mest utvisade denna säsongen i hela ligan med 127 minuter. Ottawas Chris Neil har samlat ihop 110 minuter och ligger på andra plats efter matchens bravader.

Totalt blev utvisningsminuterna i matchen 47-47.

Ottawa vann skotten även i den sista perioden, siffrorna skrevs till 14-6 och totalt 31-23.

James Reimer fick inkassera sin 13:e seger för säsongen och andra nolla i den samma. Det var hans åttonde nolla i karriären.

I och med segern så gick Toronto upp på samma poäng som Ottawa i tabellen , men man ligger kvar på sjätte plats med 20 vinster och 44 poäng. Man har vunnit lika många på bortaplan, som på hemmaplan. Med en statistik på 10-6-2 borta och 10-6-2 hemma.

Det är nu även mer betryggande nio poäng ner till laget på nionde plats. Så med 12 omgångar kvar så kan man nu som supporter börja hoppas på slutspel på allvar efter att ha genomlidit att Toronto har missat samtliga slutspel sedan 2003/2004.

Det var Torontos tredje raka seger, men även åttonde raka match där man tog poäng.

Med sina poäng så tog Nazem Kadri ett stort kliv upp i poängligan. Han ligger nu på en sjätte plats, med sina 17 mål, 22 assist & totalt 39 poäng. En annan statistik som är fin är hans +20 i +/-. Han och kedjekamraterna Lupul och Kulemin var +3 i matchen.

Toronto är nu spellediga ända tills på Torsdag, då man möter Philadelphia Flyers på hemmais i Air Canada Centre.