söndag 7 april 2013

Liveblogg New Jersey-Toronto Period 3

Fortsatt ledning med 1-0 efter 40 minuter för Torontos del. James Reimer fick klart mindre att göra i den andra perioden.

*Två tidiga chanser för båda lagen men inga mål.

*En konstig sargstuds skapade stort kaos framför Reimer. Hårdare press från Devils första fem minuterna av perioden.

*Marek Zidlicky med ett farligt skott mot Reimer. Skotten i perioden 5-1 Devils.

*Tacklingarna i matchen 36-17 i Torontos favör.

*Tyler Bozak kom helt fri med Martin Brodeur och fick lite turligt in pucken till 2-0. Det var hans elfte mål för säsongen och assisterades av Phil Kessel. 8:02 Sett till matchen var det inte rättvist dock, då Devils haft klart fler chanser.

*Ett felpass av Toronto resulterade i ett baklängesmål för Toronto. David Clarkson sköt in sitt trettonde mål för säsongen till 1-2 mellan benen på Reimer. Assist till Marek Zidlicky. 11:37

*Stephen Gionta 2 min Holding. 13:32

*Devils fulltaliga.

*Phil Kessel skulle starta en kontring, men trampade på pucken och ramlade istället.

*Med 1:04 kvar av matchen tog New Jersey ut sin målvakt för att satsa på en utespelare till.

*Nikolai Kulemin 2 min för spel med trasig klubba. 19:17

*Matchen slut, Toronto höll undan och vann med 2-1. Det var en massiv press i slutet från hemmalaget. Skotten i sista perioden 10-5 till Devils och totalt 28-18.

Stort övertag för Toronto när det gäller tacklingar. 48-18. Leo Komarov var värst av alla med hela åtta tacklingar. Även tekningarna vann man med 29-19.

Matchens lirare var James Reimer, som hade en räddningsprocent på 96.4 efter att ha tagit 27 av 28 skott.

I och med den segern så har Toronto nu 21 vinster & 46 poäng och ligger på femte plats. Det var den 11:e segern på bortaplan.

Härnäst väntar nu ett oerhört viktigt dubbelmöte med New York Rangers, som endast ligger fyra poäng bakom och kan äta in hela försprånget vid dubbelseger.