tisdag 9 april 2013

Liveblogg Toronto Maple Leafs - New York Rangers Period 2

*Andra perioden inleds med att Toronto biter sig kvar i anfallzonen under de två första minuterna men bra spel av Lundqvist förhindrar fler mål.

*Sedan är det Rangers tur att trycka tillbaka Toronto istället i nästan två minuter.

*Toronto är ytterst nära att uttöka ledningen när fjärdekedjan får bra tryck i offensiv zon och det är så nära att Frazer McLaren kan få in pucken när Cody Franson laddar kanonen på blålinjen.

*Phil Kessel skjuter i stolpen efter att Toronto skapar ytterligare en farlig chans framför Lundqvist.

*Toronto får till många långa anfall och skapar många chanser, men siktet är lite dåligt inställt för tillfället.

*Halvvägs in i perioden leder Rangers skotten med 6-4, men de siffrorna är missvisande då båda lagen har mängder med chanser men att man skotten blir blockerade eller missar målet.

*2-0 Nyförvärvet Ryan O'Byrne sätter sitt första mål för sin nya klubb då han får en perfekt sidledspassning av Nazem Kadri i en två mot en kontring. Det är hans andra mål för säsongen och han assisteras av förutom Kadri även Clarke MacArthur. 11:28

*Toronto får matchens andra utvisning på James Van Riemsdyk, när Anton Strålman filmar till sig en tripping utvisning. 12:32

*I en kontring kort efter att Toronto blir fulltaliga så gör Rick Nash 2-1 efter att han bryter sig in mot målet och forcerar in pucken bakom Reimer. Det är hans 16:e mål för säsongen och assisteras av Derek Stepan. 14:55

*Direkt i anfallet därpå är det nära en kvittering men Reimer räddar.

*Toronto får sitt första powerplay när Ryan Callahan knätacklar Dion Phaneuf. 18:32

*3-1 till Toronto i powerplay. Kessel skjuter pucken i mål bredvid Van Riemsdyk som skymmer Lundqvist. Assist till Phaneuf & Franson. Det är hans elfte mål för säsongen och det är första gången på 10 matcher som Lundqvist släpper in mer än två mål i en match. 19:18

*Perioden är väldigt fysisk och svängig, där båda lagen har vassa chanser. 13-8 i skott till Rangers.