tisdag 9 april 2013

Liveblogg Toronto Maple Leafs - New York Rangers Period 3

*Toronto har två raka byten under de två första minuterna där man är ytterst nära att göra ytterligare ett par mål, men skärpan i avsluten saknas.

*Rick Nash tillåts alldeles för enkelt vandra in framför Reimer och kan enkelt lägga in pucken till 3-2. Det är hans andra i matchen och 17:e för säsongen. Assist till John Moore och Steve Eminger. 2:50

*Rangers skapar väldigt många chanser nu och leder skotten i perioden med 6-0.

*Toronto får sitt andra powerplay i matchen när Rangers back Michael Del Zotto åker ut 2 min för Highsticking. 6:59

*Derek Stepan kvitterar till 3-3 i en kontring. Ett perfekt skott bakom Reimer. Det är hans 14:e mål för säsongen. Det målet kommer precis efter att utvisningen är avklarad. 9:00

*James Van Riemsdyk skjuter pucken klockrent i stolpen och i samma anfall gör sedan Kessel 4-3 efter att han blir frispelad av Bozak och fintar bort Lundqvist. Det är Kessels andra mål i matchen och 12:e för säsongen. Assist till Tyler Bozak och till Van Riemsdyk. 9:38

*Kessel är nära ett hat-trick men får se pucken smita utanför efter att han har blivit framspelad av Van Riemsdyk med drygt fem minuter kvar.

*Jay McClement skjuter i stolpen med 3:45 kvar av matchen.

*Med 1:30 kvar av match så lämnar Lundqvist målet för en sjätte utespelare.

*Rick Nash får matchens sista chans men skjuter utanför i sista sekunden.

*Skotten i sista perioden 14-12 till Rangers och totalt 34-28.

Toronto avgår med en 4-3 seger och tar två oerhört viktiga poäng och har nu 48 poäng mot Rangers 42.

Matchens lirare är Phil Kessel med två mål och en assist. Ryan O'Byrne har en helt ok debut annars med ett mål, +2, tre blockerade skott och tre tacklingar.

Lagen möts igen på Onsdag, då i Madison Square Garden i New York.