fredag 5 april 2013

Lupul skadad när Toronto föll mot Flyers

Joffrey Lupul fick lämna matchen tidigt i första perioden med en befarad hjärnskakning, efter att ha blivit totalt mosad av Adam Hall och Jay Rosehill, som kom och tacklade Lupul från varsitt håll. På reprisen såg det ut som att båda hade tagit klart mer än tre skär innan tacklingen men inga utvisningar delades ut. Matchen vanns sedan av Philadelphia Flyers med 5-3.

Första perioden slutade 2-2 efter att Flyers först tagit ledningen tidigt då Erik Gustafssons skott styrdes i mål av Simon Gagne bakom James Reimer. Det hade då endaste gått 1:19 av perioden. Det var Gagnes fjärde mål. Ruslan Fedotenko fick även han en assist.

Toronto fick in en snabb kvittering genom Nikolai Kulemin, efter att Ilya Bryzgalov släppt en dålig retur rakt fram till Kulemin, som bara hade att lägga pucken i öppet mål. Det var Kulemins sjunde mål för säsongen. Assist till Lupul och Phaneuf.

Med drygt sju minuter spelat av perioden kom så sedan Lupuls skada. I Rosehills nästa byte så fick han stå upp för det genom att kasta handskarna mot Colton Orr. Rosehill som dessutom spelade i Toronto så sent som förra året.

Med drygt 16 minuter spelat så tog Toronto sedan ledningen då John-Michael Liles sköt utifrån och Frazer McLaren skymde Bryzgalov så att pucken gick rätt igenom. Det var Liles andra mål för säsongen. Assist till Mikhail Grabovski och till McLaren.

Flyers fick sedan in 2-2, efter ett mycket fint spel, där Sean Couturier fann Jakub Voracek på den bortre stolpen och han hade helt öppet mål att lägga in pucken i. Assist även till Matt Read. Det var tjeckens sextonde mål för säsongen.

Skotten i första perioden 12-10 till Toronto.

Philadelphia fick en drömstart i den andra perioden med mål redan efter 54 sekunder. Brayden Schenn satte då sitt första mål på 18 matcher och sitt sjunde mål för säsongen. Det målet var oassisterat.

Flyers var det klart bättre laget i perioden och det syntes då på Maple Leafs att dom inte spelat sedan i Lördags, för dom blev helt utspelade stundtals. Utan James Reimers storspel så hade siffrorna kunnat bli väldigt stora.

Det blev dock ett mål till i perioden för Flyers och det gjordes av Jay Rosehill. Det var hans första för säsongen. Enda assisten till Couturier. Det var ett omdiskuterat dock, då Adam Hall tog tag i Reimers klubba och knuffade runt målvakten i skottögonblicket. Trots det godkändes målet.

Skotten 17-6 till Flyers.

James Van Riemsdyk gav sedan hemmafansen lite hopp, då han från nära håll elegant fick in sitt femtonde mål för säsongen till 3-4. Assisten till Phaneuf och till Franson. Klockan visade då 6:14. Det var hans första mål på elva matcher.

Toronto pressade på enormt i sista perioden, men närmare än ett par stolpskott kom man inte och när Reimer plockades ut för en extra utespelare så satte den förra Torontospelare Luke Schenn 5-3 i öppen kasse ifrån egen zon. Det var hans tredje mål för säsongen. Assist till Gustafsson och Claude Giroux. Så den unga svenska backen fick lämna isen med två assist.

Toronto vann skotten i sista perioden med 10-4 och totalt blev det 31-28 till Flyers.

Man har oerhört viktiga matcher framöver med match mot New Jersey Devils på Lördag följt av dubbelmöte med New York Rangers i nästa vecka. De båda lagen ligger nia respektive på åttonde plats i nuläget på 39 poäng, medan Toronto ligger sexa på 44 poäng. Så denna förlusten tightade till det i tabellen och Toronto har inte råd att börja förlora en massa matcher nu.

Under gårdagens tradingdeadline så bytte Toronto till sig den hårdföra backen Ryan O'Byrne ifrån Colorado Avalanche mot ett val i fjärde rundan. Han anlände för sent till rinken idag för att spela denna matchen, men är med största säkerhet med på Lördag mot Devils.