fredag 1 mars 2013

Reimer vann i sin comeback.

Toronto Maple Leafs vann med 5-4 borta mot New York Islanders, efter att Dion Phaneuf fått in pucken bakom Evgeni Nabokov i övertidsperioden. Innan dess hade Toronto tappat en 4-2 ledning i den tredje perioden. Nazem Kadri hade en fin match för Toronto, där han blev den första Torontospelaren att göra ett hattrick borta mot Islanders sedan Paul Henderson gjorde detsamma på dagen exakt 39 år tidigare.

Dion Phaneuf jublar efter sitt matchvinnande mål.

Det var en väldigt öppen och chansrik tillställning, där hemmalaget tog ledningen efter drygt tre minuters spel. Målskytten var Josh Bailey som satte sitt första för säsongen bakom James Reimer, som var tillbaka i Torontos mål efter att ha missat de åtta senaste matcherna pga en knäskada. Det syntes på det agerandet där att Reimer var lite ringrostig då han blev enkelt överspelad i den situationen. Assist till Kyle Okposo och Andrew MacDonald.

Islanders hade direkt efter det målet bud på ytterligare ett mål, men den gången räddades Reimer av stolpen.

Nazem Kadri gjorde sedan i mitten på perioden sitt första av tre under matchen. Det var ett elegant solonr där han fintade skott och Clarke MacArthur störtade mot målet och fick på så sätt också med sig försvararna djupt och gav yta åt Kadri innan han satte pucken högt bakom Nabokov till 1-1. Det var Kadris sjätte mål för säsongen. Enda assisten gick till Mark Fraser.

Nazem Kadris fint till 1-1.
Perioden slutade 1-1 och Toronto vann skotten med 9-6.

Lubomir Visnovsky gav sedan Islanders åter ledningen i matchen, när han sköt ett skott utifrån som Torontos Cody Franson skymde sin egen målvakt på. Det var Slovakens första mål för säsongen. Det var då spelat drygt sex minuter av den andra perioden. Assist till Casey Cizikas och Colin McDonald.

Den ledningen varade i drygt två minuter sedan var det åter dags för Kadri att visa sina offensiva talanger. Han fick pucken av Mark Fraser och Fintade bort ett par spelare innan han sköt innanför blålinjen och pucken gick in i målet via Nabokovs plockhandske. Det var andra målet för kvällen och sjunde för säsongen. Assist till Mark Fraser och Cody Franson.

Nazem Kadri ser pucken gå i nät bakom Evgeni Nabokov till 2-2.
Det gick sedan ytterligare en och en halv minut innan Toronto fick sin första ledning för matchen. Då slog James Van Riemsdyk in sitt 12:e mål för säsongen på en retur på sitt eget skott. Det betyder att han nu har gjort fler mål än vad han gjorde på hela förra säsongen i Philadelphia, då han gjorde 11 mål på 41 matcher. Assist till David Steckel och Colton Orr.

James Van Riemsdyk har precis slagit in sin egen retur till 3-2.
Med klockan på 14:12 kom sedan matchens största prestation. Nazem Kadri fick pucken i mittzonen och åkte in i offensiv zon, där dribblade han sedan bort sina motståndare och avslutade med en tunnel på sista backen innan han sköt pucken i mål via den bortre stolpen och fulländade sitt hattrick med sitt åttonde mål för säsongen och 21:a poäng för säsongen vilket gör att han leder den interna poängligan. Det var Kadris första hattrick i sin unga NHL-karriär.

Nazem Kadris avslut till 4-2.
Det blev periodens sista mål och Toronto gick till pausvila med en 4-2 ledning. Islanders vann dock skotten i andra perioden med 11-10.

Toronto gjorde sedan misstaget att börja spela på ledningen och var alldeles för passiva i sista perioden. Trots att coachen Randy Carlyle tog en timeout så såg laget fortsatt väldigt passiva ut och man ska vara glada att det bara blev två insläppta mål i sista akten. De målen gjordes av Andrew MacDonald och Kyle Okposo.

MacDonalds mål var ett fint direktskott på kanten, där han fick en perfekt passning av Okposo. Det var hans första mål för säsongen. Förutom Okposo, så fick även Schweizaren Mark Streit en assist.

Okposos mål kom till när Mark Fraser fick sitt skott blockat på offensiv blålinje och Okposo åkte sig fri och satte pucken högt på plockhands-sidan hos Reimer. Det såg inte helt otagbart ut. Det var Amerikanens andra för säsongen men första på de senaste 19 matcherna.

Det gjorde att matchen gick till övertid och där hade Islanders de första chanserna och därför kom det lite överraskande när Grabovski spelade fram en framstörtande Dion Phaneuf, som fick se sitt skott smita förbi en förtvivlad Nabokov, som låg kvar på mage i målet efter att pucken gått in. Det var den hårdföre backens fjärde mål för säsongen. Clarke MacArthur fick här också en assist.

Det var en underlig match på så sätt att det inte utdömdes en endaste utvisning.

Toronto vann skotten tillslut med 28-27.

Clarke MacArthur hade en bra match i det tysta med fina +4 och en assist. Mark Fraser hade två assist och var delaktig i mycket och han noterades även för fem tacklingar. Han var dock -1, men trots det så leder han hela ligan med +15.

Det var ett klart fall framåt efter den dåliga insatsen mot Montreal. Mycket bättre forechecking och skridskoåkning.

Enda man kan klaga på var att Phil Kessel ser för lat ut. Han tappar för många puckar och jobbar inte lika hårt som övriga. Hans dräll på offensiv blålinje gjorde även att Islanders tilldömdes en straff i matchen, men Michael Grabner missade målet på den och det var en mycket dåligt slagen straff.

Laget såg ett par förändringar mot gårdagens förlust mot Montreal. Förutom att Reimer var tillbaka, så fick Mike Brown vila till förmån för David Steckel och Colton Orr spelade i fjärdekedjan igen med Frazer McLaren och Steckel. Leo Komarov spelade med Kadri och MacArthur & Jay McClement fick åter spela med Grabovski och Kulemin. Backparen oförändrade.

Det var lagets 13:e seger för säsongen och den nionde på bortaplan. Man ligger nu sexa i Eastern Conference med 26 poäng. Man har visserligen spelat fler matcher än de flesta lagen som ligger bakom, men man har en marginal ner till lagen under slutspelstrecket på sex poäng i nuläget.

Nu väntar tre dagars vila för Toronto innan man spelar mot New Jersey Devils hemma på Måndag.