tisdag 5 mars 2013

Toronto vände och vann

Med tre mål i sista perioden så vändes ett underläge med 1-2 till seger för Toronto Maple Leafs med 4-2 hemma mot New Jersey Devils i ett fullsatt Air Canada Centre. Målen i tredje perioden gjordes av Jay McClement, Clarke MacArthur och Phil Kessel. James Reimer räddade 28 skott och utsågs till matchens första stjärna. Nazem Kadri gjorde Torontos första mål i matchen och utsågs till matchens andra stjärna, han hade även en assist. New Jerseys båda mål gjordes av Marek Zidlicky, för det fick han utmärkelsen matchens tredje stjärna.

James Reimer gör en makalös räddning på Patrik Elias skott.

Toronto ledde med 1-0 efter första perioden, men det var mest tack vare ett turmål signerat Nazem Kadri. Han slängde in pucken mot mål i en dålig vinkel och pucken gick då in via Johan Hedbergs klubba och sen vidare mellan benskydden. Det var Kadris nionde mål för säsongen och fjärde på de två senaste matcherna. Assist till Clarke MacArthur och Leo Komarov.

Pucken har precis glidit in i målet till 1-0.

Det var det enda positiva för Toronto som annars såg sega ut. New Jersey vann skotten med 8-5 och såg aningen vassare ut i en tät och defensiv period.

I den andra perioden så gjorde Torontos fjärdekedja två riktigt dåliga byten och tyvärr blev dom bestraffade vid båda. Efter det fick dom inte spela något mer i matchen sen. Först var dom inne på Marek Zidlickys 1-1 mål. Där förlorade man en tekning i egen zon och med ett skymt skott från kanten så hittade den Tjeckiska veteranbacken nätet via den bortre stolpen och in. Det var hans andra mål för säsongen, men första av två för kvällen.

Marek Zidlicky kvitterar till 1-1 bakom en skymd Reimer.

Bortalagets ledningsmål kom till genom att Frazer McLaren tappade pucken på offensiv blålinje och det blev då ett två mot ett läge för Devils. Ryan Carter spelade då elegant fram Zidlicky som bara hade att stöta pucken i nätet förbi James Reimer. Det var ett mycket fint anfall. Det var Carters andra assist, då han även passade fram till det första.

Zidlicky gör 2-1 på en fin kontring.

New Jersey borde ha haft en större ledning, då man vann skotten även i den andra perioden. Denna gången med 10-5 och man träffade även stolpen två gånger under perioden. James Reimer var dock väldigt bra och höll kvar sitt lag i matchen.

Veteranen Patrik Elias gav sedan bort pucken direkt i inledningen på sista perioden. Det som gjorde saken ännu värre var att han gjorde det som sista man i egen zon. Torontos Jay McClement forecheckade hårt och bröt en dålig passning från Elias och fri med Hedberg satte han sitt tredje mål för säsongen. Det hade då endast gått 39 sekunder av perioden.

Adam Larsson ser på när Jay McClement kvitterar till 2-2.

När sedan Andrei Loktionov drog på sig en onödig utvisning i offensiv zon, så tog det bara åtta sekunder in i det powerplayet innan Clarke MacArthur kämpade in pucken bakom Hedberg efter att Kadri spelat fram honom framför målet. Det var hans sjätte mål för säsongen och Cody Franson fick här också en assist. Kadris assist var hans 23:e poäng för säsongen och han leder fortsatt lagets interna poängliga efter 23 matcher.

Clarke MacArthur trycker in 3-2 bakom Johan Hedberg.

Drygt två minuter efter det målet så kom James Van Riemsdyk i en två mot en kontring med Phil Kessel och Van Riemsdyk spelade fint fram Kessel som gjorde sitt femte mål för säsongen men första på hemmaplan. Duon har nu gjort 34 poäng ihop under säsongen. Carl Gunnarsson noterades också för en assist här.

Phil Kessel gör 4-2 till Toronto efter en kontring.

Matchen var långt ifrån stängd efter Torontos tre mål, men James Reimer var fortsatt tät och vägrade släppa in några fler mål. Han stod för ytterligare 12 räddningar i den tredje perioden. Toronto gjorde bara en bra period på hela matchen och turligt nog så räckte det för att bärga segern.

New Jersey vann skotten totalt i matchen med 30-23.

Innan matchen så aktiverade Toronto Matt Frattin ifrån skadelistan och för att göra plats för honom i truppen så byttes Mike Brown bort till Edmonton Oilers mot ett draftval i fjärderundan 2014. Det kan dock ändras till ett tidigare val beroende på hur bra det går för Edmonton framöver. Brown skrapade ihop en assist på 12 matcher och hela 70 utvisningsminuter. Med det ligger han trea i ligan. Han hann fightas fem gånger på de matcherna också.

Frattin spelade dock inte utan får vänta lite till på att göra comeback. Han fick sitta på läktaren ihop med Mike Komisarek och John-Michael Liles.