söndag 10 mars 2013

Pittsburgh straffade Toronto

Pittsburgh Penguins vann på straffar i Air Canada Centre mot Toronto Maple Leafs. Detta efter att både James Neal och Sidney Crosby satt sina straffar medan Tyler Bozak och Nazem Kadri missade sina. Matchen gick till straffar efter att ha slutat 4-4 efter full tid och förlängning.

Det var en konstig match med många ansikten. Den första perioden dominerades totalt av Pittsburgh och man ledde följdaktligen med 3-1 efter de första 20 minuterna. James Neal öppnade målskyttet redan efter 36 sekunder till 0-1, bakom James Reimer.

James Van Riemsdyk kvitterade sedan till 1-1 i powerplay bakom Marc-André Fleury. Innan Sidney Crosby och Paul Martin gjorde två snabba mål för bortalaget i slutet på perioden. Crosbys mål, var hans 40:e poäng och med det så är han bäst i hela ligan.

Skotten var 13-5 till Penguins.

Den andra perioden var klart jämnare och där reducerade Cody Franson till 3-2 halvvägs in i perioden i spel fem mot fyra.

Pascal Dupuis gav bortalaget en tvåmålsledning åter tre minuter senare, innan Clarke MacArthur nätade ytterligare en minut efteråt för att ge hemmafansen hoppet åter till 3-4. Comebackande Matt Frattin noterades där för en assist.

Skotten i andra perioden slutade 12-11 till bortalaget.

Toronto hade svårt att komma till skott i den sista perioden och det dröjde ända till 15:40 innan Phil Kessel kunde kvittera till 4-4.

Det var en väldigt fartfylld period med mycket tacklingar. Bl.a så satte Toronto in hårda tacklingar i slutet på perioden på både Sidney Crosby och på Evgeni Malkin. Efter att Malkin hade åkt på sin, så spelade han inte mer i matchen.

Pittsburgh vann skotten även i den sista perioden, med 13-5.

Övertidsperioden var böljande men där Toronto hade de bästa chanserna, man bet sig kvar länge i anfallszonen och var ytterst nära att avgöra, men matchen gick till straffar.

Skotten i övertidsperioden blev 5-3 till Toronto. Totalt vann Penguins skotten med 41-26.

Straffläggningen var Torontos första för säsongen.

Eftersom Matt Frattin var tillbaka igen efter sin knäskada så blev det lite omkastningar i formationerna. Leo Komarov fick spela med Grabovski och Kulemin. Frattin gick in i tredjekedjan med Kadri och MacArthur och McClement fick åter spela center i fjärdekedjan mellan Orr och Frazer. Vilket medförde att David Steckel fick sitta på läktaren.

Backparen var oförändrade.

Som helhet får Toronto dock vara nöjda med en poäng med tanke på hur utspelade dom var i första perioden. Det var starkt att kämpa sig tillbaka så många gånger som gjorde.

Dion Phaneuf som var så dålig mot Boston senast, hade en mycket bättre match. Han tacklades mycket, samlade ihop 3 assists och gick varken minus eller plus i +/- på en istid på 28:50.

Phil Kessel hade även han en trepoängsmatch med 1 mål och 2 assist.

Tyngst var det för Korbinian Holzer, som var inne på -3 under sina dryga 14 minuters istid.

Nazem Kadri fick se sin långa poängsvit ta slut, då han fick lämna isen utan poäng.