onsdag 13 mars 2013

Toronto förlorade borta mot Jets

Toronto Maple Leafs förlorade borta mot Winnipeg Jets med 5-2, det var första gången denna säsongen som man förlorat tre matcher i följd. James Reimer blev utbytt efter att ha släppt in fyra mål på 28 skott och ersättaren Ben Scrivens fick sedan släppa in det första skottet han fick emot sig mellan benen. Torontos båda mål gjordes av Phil Kessel.

Hemmalaget fick en drömstart med ett tidigt mål i powerplay till 1-0, det gjordes av den tidigare Torontospelaren Nikolai Antropov, som fick pucken på sig och in i målet för sitt andra mål för säsongen, efter att den väldiga backen Dustin Byfuglien skjutit från blålinjen. Assist även till Kyle Wellwood, som likt Antropov även han spelat i Toronto.

Innan dess fick publiken bevittna en fight mellan Colton Orr och Chris Thorburn. En fight som Orr vann.

I mitten på perioden blev Torontos lagkapten Dion Phaneuf fälld och inskickad i sargen av Winnipegs lagkapten Andrew Ladd. Phaneuf blev irriterad över tilltaget och det dröjde inte länge förrän dom hade kastat handskarna och matchens andra fight var därmed ett faktum.

Perioden var fortsatt grinig med en del tjafs och bråk efter avblåsningarna. Den slutade dock 1-0 till hemmalaget och man vann även skotten med 11-9.

Phil Kessel kvitterade sedan till 1-1, efter 38 sekunder i den andra perioden. Efter att han stulit pucken i mittzonen av Dustin Byfuglien. Fri med Ondrej Pavelec satte han sitt åttonde mål för säsongen, trots att klubban gick sönder i skottögonblicket.

Det tog dock endast 25 sekunder innan hemmafansen fick jubla igen, då Blake Wheeler återgav Jets ledningen efter en kontring, där man bet sig kvar i zonen och tillslut fick in pucken. Det var den snabba forwardens nionde mål för säsongen. Assist till Bryan Little och Andrew Ladd.

Toronto fick sedan ett gyllene läge att kvittera matchen, då man fick spela fem mot tre i 1:55. Man lyckades dock inte överlista Pavelec som var fenomenal på de skotten han ställdes inför. Samtidigt som hans utespelare blockade bort en hel del chanser. Det var helt klart matchavgörande.

I mitten på perioden så fick Kyle Wellwood en lysande passning av Byfuglien på den bortre stolpen där han bara hade att slå in pucken i mål. Det betydde 3-1 och var den lilla tekniska forwardens andra mål för året. Antropov fick här också en assist.

Winnipeg vann även skotten i den andra perioden med 12-9, det var en fortsatt grinig match med ett flertal utvisningar för roughing.

I mitten på sista perioden gjorde Jets supertalang Evander Kane sitt elfte mål för säsongen, när han fri med Reimer satte pucken kliniskt i plockhandskrysset. Nik Antropov fick sin tredje poäng i matchen på det målet, då han noterades för den enda assisten.

Det var det sista Reimer gjorde i matchen, för att väcka laget så byttes Ben Scrivens in.

Han fick dock ingen rolig start, då Blake Wheeler bröt sig igenom på kanten och fri med Scrivens la han enkelt in pucken mellan benen på målvakten till 5-1, för sitt andra mål i matchen och tionde för säsongen. Det var det första skottet mot Scrivens sedan han kommit in. Assist till Eric Tangradi och till Dustin Byfuglien, som därmed fick sin tredje assist i matchen.

Toronto fick ett tröstmål i anfallet därpå då Phil Kessel kunde slå in en sargretur från nära håll, för sitt nionde mål för säsongen och andra i matchen. Assist till Korbinian Holzer och till James Van Riemsdyk.

Det blev matchens enda och det var en helt rättvis seger för Jets. Man stängde mittzonen perfekt så Toronto försökte sig på för svåra pass vilket ledde till många felpassningar och att Jets enkelt kunde bryta uppspelen och kontra.

Winnipeg vann skotten i den sista perioden med 11-8 och totalt med 34-26. Det var den femte raka matchen där Toronto har tillåtit motståndaren att skjuta mer än 30 skott.

Torontos backar var väldigt slarviga i den här matchen och det förvånar mig väldigt mycket om inte nån av Liles eller Komisarek får komma in i laget igen efter att ha suttit och sett på från sidan i ett par veckor nu.

Randy Carlyle försökte kasta om i kedjorna under matchens gång, men inte ens det hjälpte för att skapa mer chanser.

Det gäller att ta nya tag nu och hitta tillbaka till det vinnande spelet man haft tidigare under säsongen. För det är alldeles för mycket turnovers och felpass för att man ska känna någon trygghet just nu. James Reimer har dessutom haft två matcher i följd med darrigt spel.

Man ställs mot Pittsburgh på Torsdag, ett Pittsburgh som är ett av ligans hetaste lag dessutom. Sedan får man chansen på Lördag att revanschera sig mot Winnipeg, då dom kommer till Air Canada Centre.

Tack vare målen så delar nu Phil Kessel den interna poängligaledningen med Kadri på 25 poäng på 27 matcher.