fredag 15 mars 2013

Ny förlust för Toronto

Trots ledning med 1-0 inför sista perioden, så kunde inte Toronto Maple Leafs hålla undan i hemmamatchen mot Pittsburgh Penguins. Utan hemmafansen i Air Canada Centre fick se bortalaget göra tre mål sista halvan av perioden och vinna med 3-1. Ben Scrivens hade fram tills dess varit rena väggen i hemmamålet. Tyler Bozak gjorde Torontos enda mål. Nu har Toronto spelat fyra matcher i rad utan att vinna och endast tagit en poäng på dessa.

Det dröjde till halva matchen var spelad tills det första målet kom och det var ett vackert mål. Phil Kessel gled in i anfallszonen och inväntade medspelare, passade sedan vidare pucken till Cody Franson som i sin tur spelade en diagonalpassning till Tyler Bozak på den bortre stolpen och ur svår vinkel satte Bozak pucken i nättaket bakom Marc-André Fleury för sitt sjunde mål för säsongen. Med den assisten så gick Kessel upp i ensam ledning i den interna poängligan på 26 poäng.

Toronto hade sedan ett flertal chanser att utöka sin ledning men 1-0 stod sig perioden ut.

I den tredje perioden hade Toronto fortsatt bra chanser att göra fler mål, bl.a så räddade Fleury ett friläge ifrån Leo Komarov.

Strax innan det friläget så vann Chris Kunitz en närkamp i ena sarghörnet, passade pucken vidare till Sidney Crosby som direkt la pucken bakom sig med en backhand till Pascal Dupuis som hade ett helt öppet mål till 1-1. Det är såna mål som visar vilken oerhört skicklig spelare "Sid the kid" är. Det var Dupuis 12:e mål för året. Fram tills dess hade Toronto haft jättebra koll på den kedjan. Det räckte med så lite för att det skulle bli ett mål bakåt.

När det sedan bara var drygt två minuter kvar av matchen så gjorde Dupuis sitt andra mål i matchen, även denna gången var han framspelad av Kunitz och Crosby.

När Toronto sedan satsade allt på ett kort och plockade ut Scrivens, så satte Craig Adams 3-1 i öppen bur ifrån sin egen zon. Det var den hårt arbetande forwardens tredje mål för säsongen.

Toronto gjorde en näst intill perfekt match fram tills Pittsburgh kvitterade. Det var t.ex första gången på bra länge som motståndarna inte tilläts skjuta 30 skott på mål.

Skotten blev totalt 29-28 till Toronto.

Scrivens, som fick stå istället för James Reimer spelade väldigt bra och höll länge Toronto kvar i matchen. Han hade inget att göra på målen.

John-Michael Liles var tillbaka i laget igen efter att ha fått sitta vid sidan om i 12 raka matcher. Mike Kostka blev petad för att ge plats åt den gamla veteranen. Han fick spela drygt 17 minuter och hade 4 skott på mål. Han spelade jämnt i +/- och samlade ihop två utvisningsminuter.

Mindre smickrande var det för förstakedjan som gick -2 och för Dion Phaneuf som var -3 igen.

Mark Fraser var den enda i hela laget som gick +, med +1.

På forwardsidan så var det förändringar också. Förstakedjan var intakt, men andrakedjan med Grabovski kastades om, han fick Komarov och Frattin på varsin sida och Kulemin fick istället spela i tredjekedjan med Kadri och MacArthur. Fjärdekedjan lämnades också orörd.

Nu blir det en oerhört viktig match på Lördag för Torontos del, då dom tar emot Winnipeg Jets. Förlorar dom även den så riskerar dom att ramla ner utanför slutspelstrecket.