fredag 8 mars 2013

Förlust mot Boston

Det blev en förlust mot Boston Bruins för Toronto Maple Leafs med 4-2. Det är ett lag som Toronto har ytterst svårt emot och man inkasserade den åttonde förlusten i rad mot dem. Därmed bröts den tre matcher långa segersviten. Stor matchvinnare för hemmalaget var Tyler Seguin, som noterades för två mål och en assist. Båda lagen lät sina backupmålvakter stå och Ben Scrivens räddade 21 skott medan Anton Khudobin tog 25 av 27 skott.
Boston tog ledningen med endast 53 sekunder kvar av den första perioden, då Patrice Bergeron slog in returen på Tyler Seguins skott till 1-0. Det var Bergerons sjätte mål och det assisterades även av Brad Marchand.

Skotten i en tät första period var 10-9 till Toronto.

Första perioden innehöll en fight mellan Mark Fraser och Adam McQuaid.

Toronto hade en chans att få spela i fem mot tre i 23 sekunder men man skapade inga farliga chanser alls.

Nazem Kadri kvitterade till 1-1 efter drygt två minuter i den andra perioden, efter att han fått en fin passning av Clarke MacArthur i en två mot en kontring. Det var hans elfte mål för säsongen och sjätte på de fyra senaste matcherna. Carl Gunnarsson fick här även en assist.

Boston återtog ledningen ca fem minuter senare, då Tyler Seguin kom på kanten och sköt in sitt första av två mål i matchen. Assist här till Brad Marchand och Patrice Bergeron.

I slutet på perioden så gjorde David Krejci 3-1 till hemmalaget. Det var Tjeckens sjätte mål och han assisterades av Andrew Ference och Milan Lucic.

Toronto vann skotten även i den andra perioden, denna gången med 12-6. Trots det övertaget så var det ändå Boston som var det laget som hade de vassaste chanserna.

Toronto reducerade till 3-2, när Mikhail Grabovski sköt pucken via Jay McClement och in i målet. Det var McClements femte mål och förutom Grabovski så fick även Gunnarsson här en assist, för sin andra poäng i matchen.

När Toronto sedan tog ut Scrivens i slutet på matchen så kunde Seguin sätta sitt åttonde mål för säsongen i tom kasse. Patrice Bergeron fick en assist på det målet och fick liksom Seguin tre poäng i protokollet.

Lagkaptenen Dion Phaneuf hade ingen bra match för Toronto, då han noterades för -3 i matchen.

Det blir till att ladda om och ta nya tag för Toronto på Lördag mot Pittsburgh Penguins hemma i Air Canada Centre.

Colton Orr gjorde sin 400:e NHL-match.