söndag 24 februari 2013

Turligt Ottawa vann Battle of Ontario

Ottawa Senators vann med 3-2, hemma mot Toronto Maple Leafs. Detta efter att man gjort två turliga mål på ett snarlikt sätt i slutsekunderna på period två och tre. Vid båda tillfällena så var det skott utifrån som Scrivens inte kunnat hålla och där pucken studsat ut på en attackerande Ottawaspelare. Matchvinnare blev Colin Greening, som gjorde det avgörande målet med blott 24 sekunder kvar av matchen och assisterade till de två övriga. Mika Zibanejad hade även en bra match, då han noterades för ett mål och en assist. Torontos mål gjordes av Mikhail Grabovski och Clarke MacArthur.

Ben Bishop blir gratulerad av Mika Zibanejad efter Ottawas 3-2 seger.

Ottawa var det laget som började matchen bäst och dom hade mycket puck, så därför kom det som en stor överraskning när Mikhail Grabovski gav bortalaget ledningen med 1-0 efter 3:32. I det läget hade Ottawa en ledning med 6-2 i skott. Målet kom till av att Toronto lyckades återvinna pucken i offensiv zon och Grabovski lyckades få med sig pucken in i slottet där han sköt direkt under benskyddet på Ben Bishop som inte hann ner för att täcka längs isen. Det var Grabovskis femte mål för säsongen, assisten gick till Nikolai Kulemin och Jay McClement.

Med klockan på 10:52, så kvitterade Mika Zibanejad till 1-1. Då han nådde längst fram på en djupledspassning och sträckte bara fram klubban och styrde pucken förbi Ben Scrivens. Det var den unga svenskens tredje mål för säsongen och andra på de två senaste matcherna. Assisten här gick till Colin Greening och Erik Condra.

Ottawa vann skotten i första perioden med 14-8.

Andra perioden var väldigt fartfylld med ett våldsamt högt tempo och därför skapades det väldigt mycket chanser åt båda håll. Fast det dröjde tills det var 43 sekunder kvar av perioden innan det skulle komma ett mål. Erik Gryba sköt utifrån och Erik Condra åkte mot målet. Scrivens räddade skottet, men lyckads skicka iväg pucken sedan via först Korbinian Holzer och sen gick den vidare via en framstörtande Condra och in i målet. Det var Condras tredje mål, men det måste även ha varit det konstigaste målet i hans karriär. Assist till Erik Gryba och Colin Greening.

Toronto vann skotten i andra med 11-10.

När Erik Gryba åkte ut med klockan på 5:33 i sista perioden så fick Toronto sitt första powerplay i matchen. I det lyckades Clarke MacArthur i en rörig situation framför målet få in pucken mellan benen på Bishop till 2-2. Det var MacArthurs fjärde mål för säsongen. Assisten gick till Mike Kostka och Nazem Kadri.

Sen när alla gick och väntade på att matchen skulle gå till förlängning så tog Ben Scrivens en onödig blockering och tekning i egen zon. Den tekningen vann Mika Zibanejad klockrent bakåt till Patrick Wiercioch, han la pucken på mål och Greening fick returen på sig efter att Scrivens misslyckats med att styra ner den i hörnet och med pucken i luften så slog Greening in den på tennis. Det var hans tredje mål för säsongen och tredje poäng i matchen.

Ottawa vann skotten totalt i matchen med 35-28.

Nu har lagen vunnit varsin match  mot varandra denna säsongen. Ottawa har nu vunnit fyra raka matcher. Detta trots alla skador på nyckelspelare som Erik Karlsson, Craig Anderson, Jason Spezza och Milan Michalek för att bara nämna några.

Toronto hade precis samma lag som senast.

Nu blir det till att ta nya tag för Toronto, som möter Philadelphia borta på Måndag och sedan tar emot Montréal på hemmaplan på Onsdag.