onsdag 20 februari 2013

Torsk mot Tampa

Steven Stamkos gjorde sitt tionde mål för säsongen och Benoit Pouliot hade tre assists när Tampa Bay Lightning slog Toronto Maple Leafs med 4-2. Torontos mål gjordes av Mikhail Grabovski och James Van Riemsdyk. Ben Scrivens släppte in fyra mål på 13 skott och blev utbytt.

Grabovskis kvitteringsmål till 1-1.

Tampas lagkapten Vincent Lecavalier förstörde Scrivens chans till en ny nolla, när han hittade en lucka ovanför klubbhandsken och satte pucken med fin precision för sitt sjätte mål för säsongen. Klockan visade då 9:25. Assisten gick till Pouliot och Martin St Louis. Det var det första målet som Scrivens släppt in på 154 min och 16 sek.

Toronto lyckades sedan kvittera i slutet på perioden genom Grabovski. Han gjorde sitt fjärde mål för säsongen och första på 11 matcher. Detta efter att ha slagit in pucken från nära håll efter att Anders Lindbäck lämnat en retur rätt ut på Nikolai Kulemins skott. Clarke MacArthur noterades här för andra assisten.

Toronto vann skotten i perioden med 9-4, men Tampa kändes trots det farliga varje gång dom kom in i Torontos zon.

Första perioden fick se en fight mellan Mike Brown och B.J. Crombeen.

I andra perioden så utökade Tampa till 2-1, efter 4:56. Det målet kom till genom att man vann pucken i offensiv zon och genom hårt jobb och lite tur så fann Cory Conacher en fristående Steven Stamkos i slottet och den målsprutan får inte lämnas så fri ostraffat. Han nöp till direkt under benskyddet på Scrivens, som inte hann ner ordentligt. Det var Stamkos tionde mål för säsongen. Andra assisten gick här till Pouliot.

Skotten vanns åter av Toronto, denna gången med 7-6. Siffrorna borde varit större med tanke på att Tampa fick spela powerplay tre gånger.

Tidigt i tredje perioden så fick man ett väldigt turligt 3-1 mål, genom Alexander Killorn. Det var hans andra kasse för säsongen. Han stod längs sargen en bit in i zonen och avlossade ett skott som från början såg ut som en jättetavla av Scrivens, men på reprisen syntes det att pucken studsade till precis framför målet och därför ändrade riktning. Den smet in precis under armen på målvakten och rullade sen retfullt över benskyddet och in i målet. Crombeen fick enda assisten på det målet.

När Grabovski sedan drog på sig en onödig hakningsutvisning så satte Matt Carle 4-1 i det powerplayet. Det var ett skott ifrån blålinjen, där Scrivens blev skymd av egen back. Det var backens tredje mål för säsongen och assisten här gick till Pouliot och Victor Hedman. Efter det målet var det färdigspelat för Scrivens, då han släppt in fyra mål på 13 skott. Jussi Rynnäs byttes in istället och han tog sedan samtliga sex skott som Tampa sköt.

Toronto fick ett tröstmål i slutet, där Phil Kessel avlossade ett skott från slottet och pucken gick sedan in via James Van Riemsdyk, då han stod framför Lindbäck och skymde så som man blivit van vid denna säsongen nu. Det var Van Riemsdyks nionde mål för säsongen. Förutom Kessel så fick även Tyler Bozak en assist.

Sista perioden innehöll ytterligare två fighter, först ut var det två oväntade slagskämpar då det var Nazem Kadri mot Victor Hedman. Detta efter att dom först käftat lite och sedan Kadri slashat Hedman över benen.

Sedan var det Mark Fraser som gick en omgång med Keith Aulie, som spelade i Toronto förra säsongen innan han blev tradad mot Carter Ashton, som numera återfinns i Toronto Marlies i AHL.

Skotten blev tillslut 25-19 till Toronto.

Laget i matchen var precis detsamma som mot Florida dagen innan.

Toronto avslutade sin turné i Florida med en seger och en förlust och nu väntar Buffalo på hemmais på Torsdag.