söndag 10 februari 2013

Toronto vann sin tredje raka

Toronto Maple Leafs vann sin tredje raka match, när man bortaslog Montréal Canadiens med 6-0. Leo Komarov gjorde mål redan i den första minuten av matchen, för sitt första mål i NHL och det visade sig även bli det matchvinnande målet. Phil Kessel gjorde mål för andra matchen i rad och James Reimer höll sin första nolla för säsongen, när han tog samtliga 37 skott som avlossades mot honom.

Toronto hade kastat om lite i kedjorna inför matchen och det betalade sig direkt. Leo Komarov, som fick spela med Grabovski och Kulemin tog vara på chansen omgående. Kulemin drev in mot målet och passade perfekt i sidled till Komarov som bara hade att sticka dit klubban för att trycka in pucken i öppet mål bakom Carey Price. Det hade då endast gått 59 sekunder av matchen.

Montréal hade stora problem i egen zon i den första perioden och efter en vunnen tekning för Toronto i offensiv zon, så var det ingen som plockade upp Tyler Bozak framför målet, utan han fick helt obevakat slå in pucken till 2-0 efter att James Van Riemsdyk styrt pucken på Price och den sedan studsat ut till Bozak som gavs öppet mål för sitt fjärde mål för säsongen. John-Michael Liles fick även assist på målet.

Skotten i första perioden var 12-8 till Toronto.

I andra perioden kom Montréal igång bättre och man började ge Reimer en hel del jobb i kassen, men han såg väldigt lugn och säker ut. Han utstrålade ett stort självförtroende och gjorde inga stora yviga rörelser utan  var mycket följsam och säker.

Trots den fina starten i andra för hemmalaget, så var det Toronto som gjorde nästa mål i matchen. Det målet var Phil Kessels förtjänst. Kessel stod vid ena stolpen och fintade bort sin försvarare och fann med en puck snett inåt bakåt en helt fristående Van Riemsdyk som hade åkt sig fri. Han direktsköt in pucken till 3-0 förbi Price för sitt sjunde mål för säsongen. Det hade då gått drygt tre minuter av perioden.

Matchen började bli lite mer irriterad i den andra perioden och det dömdes ut ett par utvisningar för roughing. När sedan René Bourque åkte ut för highsticking i slutet på perioden, så gjorde Phil Kessel sitt andra mål för säsongen och andra på två matcher i det powerplayet. Han fick pucken vid blålinjen av Dion Phaneuf och sen vandrade han in till toppen på tekningscirkeln innan han avlossade ett snabbt skott, som en skymd Price aldrig såg för Van Riemsdyk gjorde ett kanonjobb med att skymma målvakten. Den poängen för Phaneuf bröt en 10 matcher lång poängtorka. Cody Franson noterades här för andra assisten.

Montréal vann skotten med 20-8 i perioden, men Toronto dominerade trots det tillställningen.

Den tredje perioden inleddes med en fight i den första minuten mellan Mark Fraser och Brandon Prust. Den satte tonen för perioden, som blev allt hårdare och tuffare.

Toronto gav sin fjärdekedja med Jay McClement, Colton Orr & Frazer McLaren mer istid och det var den kedjan som låg bakom det femte målet. McClement slog iväg en djupledspassning från egen zon, som friställde Orr på kanten och han bröt sin på kassen och sköt ett backhandskott. Det skottet tog på armen på Price och landade i målgården framför Korbinian Holzer som hade hängt med upp i anfallet, han fick ett öppet mål och gjorde inget misstag för sitt andra mål för säsongen. Klockan visade då 04:20 i sista perioden.

Drygt tre minuter senare var det dags för nästa fight i matchen. Då var det Mike Kostka och rookien Brendan Gallagher som beslöt sig för att gå en omgång, efter att Gallagher tacklade in Phaneuf på Reimer och det tyckte inte Torontospelarna om.

Med klockan på 11:30 så urartade det rejält då i stort sett alla på isen stod och höll om någon och det utdelades åter slag. Den här gången ledsnade domarna och delade bl.a ut 10 minuters misconduct till Montréals Max Pacioretty och till Torontos Mikhail Grabovski.

Toronto fick ett powerplay som följd och i det så drog sig hemmalagets Tomas Plekanec på sig ytterligare en utvisning, så att det blev spel fem mot tre. Toronto hade inte lyckats göra något mål i den spelformen tidigare under säsongen trots ett flertal försök, men den här gången fick man äntligen in pucken i målet.
Det var den hårdskjutande backen Dion Phaneuf som bombade in pucken i målet för sitt första mål för säsongen, med ett stenhårt slagskott till 6-0 bakom Price. Phil Kessel fick där sin andra assist och tredje poäng i matchen.

När klockan visade 15:01 så var det åter dags för nytt slagsmål. Detta efter att Colton Orr varit nära på att köra över Montréals Tomas Plekanec som hämnd för att han i ett tidigare skede tagit Orrs klubba och slängt iväg den. Orr missade precis, men det var tillräckligt för att röra upp känslorna. Orr fick 2+2 för sitt tilltag och Frazer McLaren & hemmalagets Josh Gorges fick fem minuter vardera för fighting.

Montréal fick ett långt powerplay som följd men man skapade inte mycket alls. Torontos spelare gjorde en heroisk insats framför sin målvakt och man höll undan för sin tredje raka seger och man avslutade därmed också den tre matcher långa bortaturnén med tre vinster.

Tyler Bozak var väldigt bra som tekare återigen och han vann 19 av 23 tekningar.

Skotten totalt blev 37-27 till Canadiens.

Mike Komisarek och David Steckel var petade återigen och laguppställning var följande: