söndag 17 februari 2013

Scrivens höll nollan mot Ottawa

Ben Scrivens tog samtliga 34 skott i hemmamatchen mot Ottawa Senators i Air Canada Centre och Tyler Bozak satte sitt femte mål för säsongen i lagets 3-0 seger mot de bittra rivalerna ifrån huvudstaden. Det var Scrivens första nolla i NHL.

Toronto tog ledningen redan efter 03:14. Efter att ha jobbat hårt i anfallszonen så fick fjärdekedjan med Frazer McLaren, Mike Brown och Jay McClement utdelning. Pucken spelades bak till blålinjen där backen Mark Fraser skickade in pucken mot målet. Där stod Frazer McLaren och skymde Craig Anderson i bortamålet. Han styrde in pucken i målet, för sitt första för Toronto och sitt andra i NHL totalt. Assist till Fraser och McClement.

Det var en böljande period, där lagen bytte chanser med varandra. Toronto vann skotten i första med 7-5, men det var mycket oskärpa i avsluten och många skott täcktes undan eller gick utanför.

Den andra perioden blev mållös, men där kändes Ottawa lite vassare och Scrivens fick storspela. Ottawa vann skotten i mittperioden med 19-10, mycket tack vare att man fick spela en del i powerplay.

Tyler Bozak gjorde sedan 2-0 till Toronto i mitten på den tredje perioden, detta efter att Dion Phaneuf skickat in pucken i slottet, där Bozak fick pucken via skridskon och in bakom Anderson. Det behövdes inte videokoll för det var tydligt att han endast dirigerade in pucken och inte sparkade den.

Ottawa fick ett par fina chanser efter det målet att reducera, men man lyckades aldrig överlista Scrivens. Istället hände det som så ofta händer, när det andra laget tar ut sin målvakt. John-Michael Liles lyckades lyfta in pucken i målet från egen zon. Det var backens första mål för säsongen.

Toronto vann skotten i sista perioden med 12-10, men Ottawa vann totalt med 34-29.

Det var två skadedrabbade lag som möttes och Ottawa hade bl.a fått kalla upp ersättare till den nyligen skadade Erik Karlsson.

I Toronto gjorde Mike Brown comeback efter skada och då fick David Steckel se sig petad igen. Colton Orr blev förflyttad till tredjekedjan tillsammans med Kadri och MacArthur och Leo Komarov var tillbaka i andrakedjan med Grabovski och Kulemin igen efter att man varit splittrade senast mot Carolina.

Före matchen hyllade man Torontos Stanley Cup-hjältar från 1963 eftersom det är 50 år sedan de vann och målvaktslegenden Johnny Bower fick bl.a släppa pucken mellan Daniel Alfredsson och Dion Phaneuf.

Toronto ger sig nu ut på en två matcher lång bortaturné med matcher mot Florida Panthers och Tampa Bay Lightning, de spelas på Måndag resp Tisdag.