tisdag 19 februari 2013

Andra raka nollan för Scrivens

Ben Scrivens höll nollan för andra matchen i följd, när hans Toronto Maple Leafs bortaslog Florida Panthers med 3-0. Phil Kessel satte det matchvinnande målet och Scrivens räddade 37 skott. Övriga målskyttar var Nazem Kadri och Clarke MacArthur.

Toronto såg till en början sega ut i matchen och det var Florida som var det laget som hade mest puck och skapade en hel del chanser. Scrivens fick göra ett par högklassiga räddningar för att reda upp lagkamraternas misstag och dåliga spel. Florida ledde skotten efter halva perioden med 12-6.

Efter drygt halva perioden var spelad, så började Toronto vakna till och man jobbade sig in i matchen mer och mer. Med mindre än tre minuter kvar så kom periodens enda mål. Det gjordes av Phil Kessel, han kom flygandes på vänsterkanten efter att ha blivit frispelad av James Van Riemsdyk. Fri med José Theodore i hemmakassen så snärtade Kessel upp pucken i nättaket för sitt tredje mål för säsongen. Det var även Kessels första i spel fem mot fem för året.

Skotten i första skrevs tillslut till 14-12 till Florida.

Florida fick matchens första powerplay i den andra perioden, men lyckades inte ens få ett skott på mål i det överläget.

När Toronto sedan fick sitt första powerplay ett par minuter senare så utökade man sin ledning till 2-0. Detta efter att backen Dion Phaneuf bakom målet funnit Nazem Kadri i slottet med en fin backhandpassning. Kadri nöp till pucken direkt vid sidan om Theodore. Det var den unga centerns femte mål för säsongen. Clarke MacArthur noterades för assist tillsammans med Phaneuf och målet kom till på Torontos fjärde skott i powerplayet efter att man haft en lång press mot hemmamålet.

Det dröjde bara drygt en minut till nästa mål. MacArthur sköt stolpe in, för sitt tredje mål för säsongen. Det var ett vackert mål för Cody Franson byggde upp spelet bakifrån med en fin långpassning till Kadri, som sedan friställde MacArthur med en perfekt passning precis innanför blålinjen.

Toronto vann skotten i andra perioden med 14-11.

I tredje perioden gavs Florida åter chansen till spel i fem mot fyra, men man lyckades inte överlista en väldigt bra spelande Scrivens. För även när han var skymd lyckades han fånga puckarna som kom emot honom.

Med tanke på att Toronto spelar redan imorgon igen mot Tampa, så började Randy Carlyle att gå matcha laget sparsamt och lät alla fyra kedjorna få mycket istid i sista perioden. Det gjorde att Florida fick lite mer puckinnehav och man vann följdaktligen skotten i den sista perioden med 12-6 och totalt i matchen med 37-32.

Carl Gunnarsson gjorde comeback i Toronto efter att ha missat åtta matcher med en ond höft. När han åter skrevs in i laget så fick John-Michael Liles göra Mike Komisarek och David Steckel sällskap på läktaren som "healthy scratches". Gunnarsson var poänglös men noterades för ett skott och 22:15 i istid. Endast Dion Phaneuf spelade mer och han spelade 22:53.

Segern var Scrivens fjärde för säsongen och lagets tionde. Laget har nu skrapat ihop 20 poäng på de inledande 16 matcherna. Det var lagets sjunde seger på bortaplan.

Både Colton Orr och Frazer McLaren fightades i matchen och dom gick upp mot George Parros respektive Tyson Strachan. Tack vare de fighterna är nu Toronto delad etta med Columbus Blue Jackets när det gäller de lagen som har flest fighting majors under säsongen med 17st totalt.

Nu väntar som sagt match mot Tampa imorgon innan det bär av hemåt igen för match mot Buffalo på Torsdag i Toronto.