fredag 15 februari 2013

Plattmatch mot Carolina

Toronto Maple Leafs gjorde en riktigt dålig bortamatch mot Carolina Hurricanes, man förlorade med 3-1 och fick sin fyra matcher långa vinstsvit bruten. Carolinas mål gjordes av Joe Corvo, Jordan Staal och Jussi Jokinen. Torontos enda mål gjordes av Nazem Kadri.





Toronto kom till spel utan både James Reimer och Matt Frattin, både blir borta minst en vecka pga knäskador. Istället vaktades målet av Ben Scrivens och man kallade upp Jussi Rynnäs från Toronto Marlies som backup. Frattin ersattes av Jay McClement och David Steckel fick komma in i laget som center i fjärdekedjan.

I hemmalaget saknades backarna Joni Pitkänen och Tim Gleason. Man lät även förstamålvakten Cam Ward få vila och istället fick Dan Ellis stå. Ellis gjorde en klart godkänd match, enda målet som han släppte in var en puck som studsade först på egen spelare och sen via Kadris ben och in.

Toronto hade inte alls samma fart i spelet som man varit van vid de senaste matcherna och man hade ett dåligt försvarsspel dessutom.

Inte ens en tidig fight mellan Colton Orr och Kevin Westgarth kunde väcka laget.

Samtliga mål i matchen gjordes i mittperioden.

1-0 gjordes av backen Joe Corvo efter att det varit rena hönsgården framför Scrivens. Phaneuf skulle rensa undan pucken men spelade istället fram den till en fristående Corvo som bara hade att nypa till direkt i krysset.

Kadris turliga mål i powerplay kvitterade sedan matchen till 1-1.

Sedan var det åter dags för rörigt försvarsspel från Toronto. Scrivens kastade sig ut för att blockera pucken men efter att ha trasslat in sig i Korbinian Holzers klubba så missade han pucken och Jussi Jokinen kunde enkelt lägga in den i tom kasse från en snäv vinkel till 2-1.

3-1 gjordes av Jordan Staal och det kom efter att Clarke MacArthur tappat ramlat i offensiv zon och tappat pucken, vilket ledde till ett friläge för Jeff Skinner. Scrivens klarade första läget men i andra våg kom Staal och han satte pucken enkelt vid sidan om Scrivens. Det var Staals andra mål för säsongen och båda har kommit mot just Toronto.

Carolina hade sedan bud på fler mål i matchen, men Scrivens spikade då igen.

Det var dock aldrig nära att Toronto skulle få in några fler mål. Man hamnade mest ute i hörnen i anfallszonen och när man väl kom till bra lägen så valde man att passa istället för att skjuta och då var det som oftast en Carolinaspelare som fick fram klubban emellan och lyckades bryta.

Carolina vann skotten i matchen med 33-23.

Toronto får nu ta nya tag på Lördag mot Ottawa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar