onsdag 6 februari 2013

Holzer segerskytt mot Washington

Toronto hamnade åter på det vinnande spåret efter två raka nederlag i de två senaste hemmamatcherna mot Boston respektive Carolina, så lyckades man vinna i Washington med 3-2. Korbinian Holzer satte det matchvinnande målet, det var även hans första i NHL. James Van Riemsdyk gjorde de andra två målen för Maple Leafs. Ben Scrivens räddade 24 av 26 skott i sin första match på 12 dagar. Marcus Johansson var en av målskyttarna för hemmalaget.





Toronto gjorde en stabil första period och gick till ledning med 2-1 efter att Van Riemsdyk satte sitt femte och sjätte mål för säsongen. Det första kom när han stal pucken bakom Washingtons mål efter missförstånd mellan backen Tom Poti och hemmamålvakten Michal Neuvirth om vem som skulle ta pucken, han gick sonika runt målet och la in pucken i den övergivna kassen.

Det andra målet gjorde han lite mer turligt då han fick pucken av Cody Franson efter att Fransons klubba gått av i skottögonblicket vilket ställde målvakten och från nära håll kunde Van Riemsdyk slå in pucken i bortre hörnet. Förutom Franson så fick Phil Kessel assist på det målet.

Washington gavs lite liv i slutet på perioden när dom spel fem mot fyra fick in en reducering. Detta genom den svenska forwarden Marcus Johansson. Han fick sätta sitt första mål för säsongen. Han blev framspelad av Tomas Kundratek, som i och med assisten noterades för sin första poäng i NHL. Nicklas Bäckström noterades också för en assist på det målet.

Skotten efter första var 8-7 i Torontos favör.

Mittperioden innehöll bara ett mål, men det skulle visa sig bli det matchvinnande. Korbinian Holzer som jag klagade på efter gårdagens match, var mycket bättre idag och det var han som fick ikläda sig rollen som matchvinnare. Mark Fraser passade till den 24 åriga tysken längs blålinjen och Holzer drog iväg blott sitt fjärde skott i sin unga NHL-karriär. Pucken ändrade riktning via Washingtons Jason Chimera och in mellan benen på Neuvirth för Holzers första mål i karriären. Phil Kessel fick sin andra assist i matchen på det målet.

Skotten i den andra var 8-8.

Washington fick in ytterligare ett mål i powerplay i den sista perioden. Troy Brouwer spelade elegant fram Mike Ribeiro som snärtade upp pucken förbi Scrivens plockhandske till 3-2. Det var Ribeiros tredje mål för året. Alexander Ovechkin noterades för en assist där.

Washington plockade ut målvakten på slutet men det var Toronto som kom närmast ytterligare ett mål, då David Steckel missade det öppna målet med sitt avslut.

Skotten efter full tid blev tillslut 26-21 till Washington.

Toronto dominerade i tekningscirkeln i matchen och bäst var Mikhail Grabovski, som vann 12 av 20 tekningar.

Vinsten innebär nu att Toronto har vunnit fem och förlorat fem matcher under säsongen. Det var fjärde vinsten på bortaplan.

Det var lite ändringar i laget, förutom att Scrivens spelade så fick Frazer McLaren sitta vid sidan om till förmån för David Steckel och Mike Komisarek fick vila igen. Sedan tidigare saknas Carl Gunnarsson och Joffrey Lupul pga skador.

Man kastade om lite i kedjorna också. Jay McClement fick spela med Grabovski och Kulemin. Clarke MacArthur fick spela i tredjekedjan med Kadri och Frattin och Leo Komarov blev förflyttad till fjärdekedjan ihop med David Steckel och Colton Orr.

Detta var första matchen på en tre matcher lång bortaturné för Toronto och nästa anhalt blir Winnipeg på Torsdag. Den avslutas sedan på Lördag mot Montréal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar