fredag 8 februari 2013

Kessels första frälste Toronto

Phil Kessel gjorde sitt första mål för säsongen, när Toronto Maple Leafs vann borta mot Winnipeg Jets med 3-2. Toronto kämpade sig tillbaka med två mål på 54 sek i den sista perioden, efter att ha legat under med 2-1. Tyler Bozak och Matt Frattin stod för de andra målen för Toronto. Hemmalagets mål gjordes av Zach Redmond och Grant Clitsome.

Första perioden var en mållös historia, men där hemmalaget Winnipeg Jets var det klart bättre laget. Dom hade ett bra tryck mot Torontos mål i början och en något nervös James Reimer släppte en hel del returer. Reimer, som är ifrån Manitoba, hade släkt och vänner på läktaren och det kanske spelade en roll i det hela.

Skotten var låga 7-5 till Winnipeg, men det blockerades en hel del skott också.

I andra perioden så tog hemmalaget ledningen efter drygt tre minuters spel, detta i numerärt underläge. Det gjordes av Zach Redmond, det var hans första mål i karriären. Tobias Enström spelade fram Brian Little, som kom i ett två mot ett läge med Redmond och efter en perfekt passning från Little så satte Redmond pucken kliniskt i det första krysset bakom Reimer. Enströms assist, var hans 13:e poäng för säsongen och med den så leder han backarnas poängliga.

Toronto kvitterade mindre än tre minuter senare. Även det målet gjordes med en man mindre på isen. Tyler Bozak snodde pucken på egen blålinje och fri med Ondrej Pavelec så gjorde han inget misstag utan satte den på plockhands-sidan på målvakten. Det var centerns tredje mål för säsongen.

Det var fortsatt lite skott i perioden och lagen hade förvånansvärt svårt att skapa något i sina powerplay. Skotten i den andra akten skrevs till 9-7 i Winnipegs favör.

Winnipegfansen fick jubla igen med klockan på 03:46 i sista perioden. Backen Grant Clitsome avlossade ett direktskott ifrån blålinjen nära sargkanten, på passning ifrån Brian Little. Pucken gick som en projektil upp i Reimers plockhandskryss. Det var Clitsomes andra mål för året.

Med drygt fem minuter kvar av matchen, så lyckades Toronto kvittera. Detta genom den målglada forwarden Matt Frattin, som prickades av Cody Fransons stenhårda skott. Det räckte, då pucken ändrade riktning och singlade in sakta bakom Pavelec, som hade glidit ut en bit ifrån sitt mål för att möta Fransons skott. Det var Frattins sjätte mål och Nazem Kadri fick den andra assisten på målet.

Strax efter Torontos 2-2 mål, så drog Alexei Ponikarovsky på sig en onödig utvisning, när han brottade ner Clarke MacArthur bakifrån i höjd med spelarbåsen. Ponikarovsky, som har förflutet i Toronto brukade dra på sig en hel del onödiga utvisningar även i den blåvita tröjan. I detta powerplay så utnyttjade i alla fall Toronto övertaget. Detta efter att Tyler Bozak åkt in med pucken i zonen och med en fortsatt skridskoåkning i rikning mot målet så pressade han ner försvaret för att sen passa pucken bakåt till Phil Kessel, som vandrade in i höjd med tekningscirklarna innan han snärtade iväg ett handledskott som satt perfekt i krysset. Det var hans första mål för säsongen och man kunde riktigt se på honom hur han längtat efter det. Det var ingen som hade trott på förhand innan säsongen att det skulle ta den notoriska målsprutan 11 matcher att göra sitt första mål. Det var även Kessels 100:e mål i Torontotröjan.

Winnipeg vann skotten i sista perioden med 9-6 och totalt med 25-18.

Frazer McLaren var tillbaka i laget till denna matchen och efter att ha blivit intacklad i Winnipegs bås av Chris Thorburn i den första perioden, så svarade han med att fightas med densamma omgående.

Mike Komisarek och David Steckel var petade denna matchen.

Toronto fortsatte sin fina trend på bortais och nu har man fem vinster och en förlust. Segern var lagets sjätte för säsongen och andra raka. Nästa match är på Lördag i Montréal.