tisdag 5 februari 2013

Ännu en hemmaförlust

Toronto förlorade ännu en match hemma i Air Canada Centre, när man på måndagen tog emot Carolina Hurricanes. Slutsiffrorna skrevs till 1-4, trots ledning med 1-0 efter första perioden. Bröderna Eric och Jordan Staal gjorde varsitt mål för gästerna och Cam Ward spelade riktigt bra i bortamålet. Han räddade 41 av 42 skott.

Matt Frattin gjorde Torontos enda mål, det kom efter drygt fem minuters spel i den första perioden, på Cam Wards enda miss i matchen. Han styrde ut en retur rakt ut i banan, som Frattin var först på och smällde in i kassen. Assist till Nazem Kadri och Leo Komarov. Det var Frattins femte mål för säsongen.

Trots ett massivt övertag, där man ständigt tryckte fast Carolina i defensiv zon, så blev det inte fler mål i perioden. Skotten 18-12 efter första till Toronto.

I andra perioden gick allt fel för Toronto sen. Carolina gjorde två mål, båda av bröderna Staal. Där Jordan först gjorde 1-1 med sitt första mål för Carolina sedan traden i somras och där brorsan Eric sedan gav bortalaget ledningen med 2-1 i spel fem mot fyra. Det var Erics sjunde för säsongen.

Toronto trodde att man hade kvitterat till 2-2 i slutet på perioden, men Tyler Bozak bedömdes ha sparkat in pucken i mål, det var väldigt svårt att se tydligt på reprisen om det fanns en sparkrörelse så det var tveksamt länge om det skulle godkännas eller inte och även kommentatorerna var övertygade om att det skulle bli godkänt. Så när domarna sa att han hade sparkat in pucken utbröt en stor visselorkan på läktarna.

Kort efter det drog hemmalaget på sig två utvisningar, vilket gjorde att man fick inleda sista perioden i spel tre mot fem i en dryg minut.

Skotten i andra 20-5 till Carolina.

Just det numerära underläget blev matchavgörande. För i spel fem mot tre utökade Carolina till 3-1, när Jeff Skinner spelade en puck från sida till sida och Justin Faulk fick in pucken ur en svår vinkel, för sitt andra mål för året. Det krävdes videokoll för att se att hela pucken var inne och den här gången var det desto tydligare på bilderna.

Carolina satte sedan 4-1 med mindre än halva perioden spelad efter att Cody Franson tappat pucken bakom egen kasse och det utnyttjade Jordan Staal som spelade fram Patrick Dwyer i slottet. Han snärtade in sitt tredje mål för säsongen bakom Reimer, som skymdes av egen spelare i skottögonblicket.

Toronto vann skotten i sista med 19-7, men Cam Ward var väldigt bra i målet, samtidigt som Toronto även var ineffektiva.

Phil Kessel spelade sin nionde match för säsongen utan att näta. Han sköt ändå 4 skott.

Carl Gunnarsson missade även denna matchen och han var inte petad senast som jag då skrev, utan han har problem med en höft. Korbinian Holzer blev uppkallad som hans ersättare men Holzer gjorde ingen bra match. Han ställde till det ett flertal gånger och måste spela betydligt bättre om han vill stanna kvar i NHL. Mike Komisarek fick därmed se matchen från läktaren.

Clarke MacArthur gjorde comeback efter sin fingerskada. Han tog åter plats i andrakedjan med Grabovski och Kulemin, vilket gjorde att Jay McClement fick spela center i fjärdekedjan mellan Colton Orr och Frazer McLaren. David Steckel fick se sig petad där.

Frazer McLaren gick en fight i första perioden mot Kevin Westgarth.

Toronto har nu endast en seger på fyra matcher i Air Canada Centre. Det vill till att man börjar spela mycket bättre på hemmaplan om man inte ska halka efter de andra lagen, för på bortaplan har man spelat väldigt bra. Man får chans till att revanschera sig redan imorgon då man spelar borta mot Washington.