tisdag 23 mars 2010

Wesslau nollade Brynäs

Gustaf Wesslau höll nollan när Djurgårdens IF vann med 4-0 i den tredje kvartsfinalen, på bortaplan mot Brynäs IF i Gävle. Dom leder därmed matchserien med 2-1 också.

Det första målet kom efter drygt halva första perioden och det gjordes av backen Oscar Eklund. Han hängde med upp i ett anfall och kom i andra våg efter att Mathias Tjärnqvist åkt mot kassen för att skapa trafik framför Jacob Markström, där fick han sedan en perfekt passning av Jacob Josefson.

Skotten efter första perioden var 11-9 till DIF.

I den andra perioden så satte DIF ytterligare tre mål sedan, det första av dem kom i powerplay, där Kyle Klubertanz omarkerad i slottet enkelt kunde trycka in pucken på pass från Marcus Krüger. Det hade då bara gått 1:10 av perioden.

Även det andra målet i perioden gjordes av en back, det var veteranen Nichlas Falk som nöp till direkt på en perfekt passning snett inåt bakåt av Michael Holmqvist.

Det sista målet i perioden och matchen, var även det konstigaste. Jimmie Ölvestad sköt pucken via en Brynäsklubba så att pucken flög upp i luften över Markström och på mållinjen så lyckades hemmaförsvararen Peter Nolander slå in pucken i egen kasse.

Skotten i denna perioden var 11-8 till DIF.

Inför tredje perioden så bytte Brynäs målvakt och satte in Eddie Läck istället, som fick hålla nollan.

Skotten i den perioden var 7-5 till DIF, totalt vann DIF skotten med 29-22.

DIF spelade stabilt och kontrollerade i stort sett hela matchen och man vann också helt rättvist.

Nu väntar två raka bortamatcher för Brynäs, som är piskade att vinna minst en av dom för att inte säsongen ska ta slut.