onsdag 24 mars 2010

DIF skaffade sig matchboll i serien

DIF är nu bara en match ifrån att ta hem serien mot Brynäs, efter att man inför ett slutsålt Hovet vunnit med 2-1 och tagit ledningen med 3-1 i matchserien. Christian "Fimpen" Eklund stod för DIFs fullträffar.

DIF tog ledningen i första periodens slutskede, när Timmy Pettersson hittade fram med en öppnande passning som gav "Fimpen" Eklund ett rent friläge med Eddie Läck, som fick stå eftersom Markström skadat sig i förra matchen. Han gjorde inget misstag utan satte pucken högt på plockhandsidan.

I andra perioden så utökade "Fimpen" ledningen till 2-0 när han på pass från Nicklas Falk sköt ett skymt skott som Läck ej kunde se alls pga att Michael Holmqvist stod framför honom och skymde sikten. Även den pucken smet in på plockhandsidan, fast lågt intill stolpen.

Det tog 55 sekunder innan Brynäs kunde reducera, det kom när Emil Sandin bröt sig loss från Andreas Holmqvist bakom förlängda mållinjen och serverade en nedstörtande Juuso Hietanen som fick in pucken på klubbhandsidan hos Wesslau.

Matchen som helhet tillhörde annars Brynäs men DIF kunde ändå gå segrande ur striden dels pga en mycket bra målvakt i Gustaf Wesslau och dels pga Brynäs ineffektivitet framåt & då främst i spel i numerärt överläge.

På Fredag väntar match nr5, den spelas då på Globens is & då kan DIF avancera till semifinal.