tisdag 9 mars 2010

DIF vann i sudden

Tack vare mål av Marcus Nilson i spel fyra mot tre i övertidsperioden, så lyckades Djurgården vinna hemma på hovet med 3-2 mot Linköping. Det var då hans andra mål i matchen.

Magnus Johansson satt då utvisad för bortalaget efter en hårt dömd utvisning, som också blev omdiskuterad efter matchen.

Det var annars Jari Tolsa som i andra perioden öppnade målskyttet för gästerna när han i spel fem mot fyra lämnades helt ensam i slottet framför Gustaf Wesslau i DIF-målet.

Det dröjde sedan till drygt 3 minuter in i den sista perioden innan Marcus Nilson kunde kvittera med en fin soloprestation. Fredrik Norrena blev överrumplad av det och borde nog ha tagit den pucken egentligen.

Lyckan blev dock kortvarig för hemmalaget då Andreas Jämtin avslutade själv i ett två mot ett läge, mindre än en minut senare.

Hemmafansen fick dock jubla igen då Marcus Krüger i snäv vinkel fick in pucken efter en mycket fin passning av Nicklas Danielsson.

Det här var en match som Linköping kontrollerade i två perioder men där Djurgården så sakteliga vaknade till liv och tog över på slutet, men i ärlighetens namn så borde den ha slutat oavgjort. Det hade varit mest rättvist.