onsdag 17 mars 2010

Seger borta mot Ottawa

Toronto Maple Leafs reste sig snabbt efter förlusten senast mot New York Islanders. I nattens bortamatch mot Ottawa Senators så vann man med 4-1. Jonas Gustavsson stod för en stabil insats i målet och tog 30 av 31 skott som avlossades mot honom.

Phil Kessel var den som gjorde matchens första mål och därmed gav Toronto ledningen. Det var efter en kontring tre mot två, där Nikolai Kulemin spelade snett inåt bakåt där Kessel kom släpande i slottet och avlossade sedan ett snärtigt handledsskott förbi Brian Elliott. Det målet var hans 26:e för säsongen och man hade då spelat drygt halva den första perioden.

Drygt fyra minuter in i den andra perioden sen så satte Toronto två mål på 19 sekunder, där först John Mitchell kunde sätta 2-0 efter en fin individuell prestation & efter att Luca Caputi och Viktor Stålberg vunnit närkamper i sarghörnet så kunde Mikhail Grabovski göra 3-0.

Ottawa fick in en reduceringspuck i slutet på perioden genom backen Andy Sutton, det var hans första mål för Ottawa sedan han kom dit från New York Islanders vid tradingdeadline.

Rickard Wallin fastställde sedan slutresultatet i öppen kasse med 50 sekunder kvar av matchen. Det var hans blott andra mål för säsongen.

Tack vare segern så vann Toronto matchserien för säsongen med 4-2 i matcher, då detta var lagens sista möte med varandra under grundserien. Ottawa vann de två första, sedan radade Toronto upp fyra raka vinster.