onsdag 10 mars 2010

Kulemin hjälte i sudden.

Nikolai Kulemin blev nattens hjälte för Toronto Maple Leafs, då han med endast 50 sek kvar av övertidsperioden satte det matchvinnande 4-3 målet bakom Tim Thomas i Bostons kasse.

Det var annars bortalaget Boston som började matchen bäst och dom tog också ledningen med 1-0 i den första perioden genom Patrice Bergeron.

Toronto jobbade sig in mer och mer i matchen i den andra perioden och lyckades utjämna till 1-1, när Wayne Primeau blev frispelad av backen Luke Schenn. Skottet smet in mellan benen på Thomas och det såg inte helt otagbart ut.

Boston återtog ledningen igen sedan när Luke Schenn åkte ut efter att ha spelat pucken över sargen. Tyvärr satt redan en spelare utvisad då, vilket gjorde att Boston fick spela fem mot tre och i det läget satte Marco Sturm sitt 20:e mål för säsongen, ur snäv vinkel.

Toronto kvitterade innan periodens slut genom den svenska backen, Carl Gunnarsson. Det var hans blott andra mål för säsongen. Det målet föregicks av hårt jobb av Nikolai Kulemin som vann ett par dueller längs sargen, innan han spelade den vidare till Gunnarsson.

I den tredje perioden så kunde sedan den gamla veteranen Mark Recchi göra 3-2 till Boston. Det var hans tredje poäng i matchen dessutom, då han assisterat till de två övriga målen.

Hemmafansen fick dock jubla igen, när hemmasonen och nyförvärvet Luca Caputi fick kvittera från nära håll till 3-3. Viktor Stålberg låg där bakom det målet då det var han som först transporterade pucken in i zonen och sedan vann en närkamp framför målet så att Caputi bara hade att slå in pucken sedan. Det var Caputis första mål för sin nya klubb.

Torontos mål vaktades av Jonas Gustavsson, han stod för en stabil insats och hade inte så mycket att göra på målen.