lördag 20 mars 2010

DIF vann första ronden

Det blev bortaseger för Djurgården i den första kvartsfinalen på torsdagskvällen, mot Brynäs. Siffrorna skrevs till 4-3. Där Jimmie Ölvestad var den som satte det sista målet i matchen.

DIF tog ledningen genom den förra Brynäsforwarden, Nicklas Danielsson efter en dryg minut. Hemmalaget svarade sedan för två raka mål, som gjordes av Calle Järnkrok och Anton Rödin. Ställningen var 2-1 till Brynäs efter första 20 minuterna. Detta trots att DIF ägt mest puck och fört spelet men onödiga utvisningar bjöd in Brynäs i matchen igen.

Djurgården vann sedan mittperioden med 2-0 och ledde därmed med 3-2 efter två perioder. De målen gjordes av Jimmie Ölvestad och Andreas Engqvist.

I tredje kom Brynäs tillbaka igen och kvitterade genom veteranen Ove Molin men Jimmie Ölvestad fick sista ordet i matchen, fint framspelad av Marcus Nilson, som för övrigt stod för assist på båda Ölvestads mål.

DIF vann skotten med klara 38-18 i matchen.