måndag 29 mars 2010

Torsk på straffar

Det blev ingen åttonde raka övertids/straffvinst för Toronto Maple Leafs när man på Söndagskvällen mötte Pittsburgh Penguins på bortaplan. Hemmalaget lyckades vinna en svängig match med 5-4 efter straffar, där bl.a Sidney Crosby satte den matchvinnande straffen.

Sidney Crosby satte även två mål under ordinare matchtid, vilka betydde mål nr 46 & 47 för säsongen, vilket i sig tog upp honom på förstaplats i skytteligan. Ett mål före Alexander Ovechkin.

Matchen i sig var svängig där lagen turades om att ha ledningen. Toronto tog ledningen i första perioden med 1-0 när fightern Colton Orr slängde sig fram och slog in returen efter att Rickard Wallin misslyckats med att överlista Marc-André Fleury på ett friläge och pucken då blev liggandes fri i målgården.

Pittsburgh kvitterade innan perioden var över, efter slarv av bortaförsvaret. Tyler Kennedy var då påpasslig och snärtade in pucken förbi J-S Giguere.

Nästan fem minuter in i den andra perioden så satte Phil Kessel sitt 30:e mål för säsongen och blev därmed den första sedan Mats Sundin och Alexander Mogilny att nå den milstolpen i Toronto under de senaste 10 åren.

Två snabba mål av Sidney Crosby vände på tillställningen till hemmalagets favör igen sen innan den Svenska rookiebacken, Carl Gunnarsson svarade för Torontos kvittering innan perioden var över. Det var hans tredje mål för säsongen. Det var ett helsvenskt mål dessutom, då Fredrik Sjöström och Rickard Wallin noterades för varsin assist.

Tyler Bozak gav Toronto återigen ledningen med 4-3 i spel fem mot fyra, då hade det nästan gått sex minuter av perioden.

Matt Cooke fixade sedan kvitteringen för hemmalaget när han elegant styrde in sitt 15:e mål för säsongen på Jordan Leopolds skott från blålinjen. Då stod klockan på 17:12 och Toronto hade mest backat hem för att säkra ledningen, men som så många gånger förr så straffade det sig.

Efter en mållös förlängning så gick matchen så till straffar, där Toronto missade alla sina straffar medan Sidney Crosby och Pascal Dupuis satte sina.

Trots fyra insläppta mål för J-S Giguere så stod han för en stabil insats och tog 41 av 45 skott som avlossades mot honom.

Pittsburgh vann skotten i matchen med 45-29.