måndag 1 mars 2010

Crosby avgjorde finalen

Canada vann med 3-2 efter att Sidney Crosby avgjorde OS-finalen drygt 7 minuter in i övertidsperioden. USA hade då tagit ifatt ett underläge med 0-2 och lyckades kvittera genom Zach Parise med endast 24 sekunder kvar av ordinare tid.

Canada tog ledningen genom Chicagos forwardsstjärna, Jonathan Toews. Han tog vara på en retur från den utmärkta Ryan Miller i USAs mål och snärtade in pucken i Millers högra kryss.

Andra målet för Canada gjordes av Anaheims powerforward, Corey Perry som blev framspelad av sin klubbkamrat Ryan Getzlaf i en kontring.

USA fick kontakt i andra perioden när Ryan Kesler styrde in 1-2 på sin egen klubbkamrat, då både han och Canadas målvakt, Roberto Luongo spelar i Vancouver Canucks i NHL.

Det var en grymt bra finalmatch, med mycket högt tempo och mycket intensitet.

Nu är det tillbaka till vardagen i NHL som gäller för spelarna i de båda lagen. Med match redan imorgon för bl.a Brian Rafalski i USA, för hans Detroit spelar mot Colorado då.