fredag 12 mars 2010

Seger igen för Toronto

Det blev precis som mot Boston Bruins senast, ytterligare en seger med 4-3 efter övertid hemma mot Tampa Bay Lightning. Hjälten den här gången var Phil Kessel, som blev elegant framspelad av rookien Tyler Bozak.

Tampa tog ledningen med 1-0 genom den nya superstjärnan Steven Stamkos som trots att han bara gör sin andra säsong i ligan redan, stod för sitt 42:a mål för säsongen. Det tillkom i spel fem mot fyra och var helt otagbart för J-S Giguere som återigen fick vakta kassen för Toronto, trots att Jonas Gustavsson vann senast.

Toronto både kvitterade och tog ledningen sedan genom Viktor Stålberg, det var hans fjärde respektive femte mål för säsongen. Det andra målet var en klar målvaktstavla av Mike Smith i bortakassen. Han skulle bara styra ner pucken i hörnet men missade och den slank in mellan benskydden.

Lyckan blev kortvarig då Kurtis Foster kunde kvittera till 2-2 i bytet efter för Tampa.

Toronto återtog ledningen sen igen i den tredje perioden, målskytt då var Tyler Bozak. Även den här gången lyckades Tampa kvittera relativt snabbt, då det endast hann gå en dryg minut mellan målen. Steve Downie bokfördes för det målet.

Toronto kämpade verkligen stenhårt i matchen och det ser lovande ut för framtiden att dom vägrar ge sig. Bäst på plan var Viktor Stålberg, Nikolai Kulemin och Tyler Bozak för hemmalaget och i bortalaget var Steven Stamkos och Vincent Lecavalier ständiga hot.