söndag 28 mars 2010

Lucky number seven

Sju var verkligen numret för kvällen igår för Torontos del i hemmamatchen mot New York Rangers, som vanns med 3-2 efter förlängning.

Dels var det den sjunde raka matchen som efter att ha gått till förlängning eller straffar, som slutat med seger för Toronto och sen så var det även Jonas Gustavssons sjunde raka seger.

New York Rangers tog ledningen med 2-0 i den första perioden efter mål av först P-A Parenteau, som satte sitt blott andra mål för säsongen, med ett lågt skott längs isen förbi Gustavsson och sedan så utökade Brandon Dubinsky ledningen med bara 11 sekunder kvar av perioden, med ett mål via den berömda köksvägen. Det var hans 18:e fullträff för säsongen.

Trots den fina starten så räckte det ju inte som sagt för bortalaget.

Toronto fick in ett reduceringsmål redan efter 1:33 av den andra perioden, när Mikhail Grabovski fann John Mitchell helt fri i slottet och han satte pucken distinkt i Henrik Lundqvists plockhandskryss. Det blev den periodens enda mål.

I tredje perioden så kom sen Torontos kvittering och det var ett väldigt konstigt mål. Tomas Kaberle stod i sarghörnet, bakom målet och skickade in pucken mot mål och på något konstigt sätt så fick han in pucken mellan Lundvists benskydd. En solklar målvaktstavla i mina ögon. Klockan stod då på 16:25 i perioden.

Det målet tog matchen till förlängning där det för andra matchen i rad bara tog Toronto 39 sekunder att avgöra, den här gången var det Nikolai Kulemin som fann en lös puck framför Rangerskassen och bara tryckte in den i målet. Kaberle & Grabovski stod för förarbetet.

Jonas Gustavsson överglänste Henrik Lundqvist och som det ser ut nu är båda dessutom tillgängliga för VM, då båda ser ut att missa slutspelet.

Gustavsson stod för 36 räddningar medan "Henke" tog 29 av 32 skott.