onsdag 3 mars 2010

Ännu en förlust för Toronto

Den trista förlusttrenden som Toronto hade innan OS-uppehållet fortsatte även i omstarten, när dom på hemmaplan förlorade med 5-1 mot Carolina.

Det blev en bedrövlig start, med ett tidigt underläge tre minuter in i första perioden då Jean-Sebastien Giguere skulle gå ut bakom den egna kassen för att spela pucken, men på något sätt så missade han och Carolinas Chad LaRose kunde då stjäla pucken och lägga in den i det tomma målet. Toronto var dessutom en man mer på isen när det inträffade.

Det blev första periodens enda mål, sen i den andra perioden så satte Carolina tre mål på sina tre första skott. Målen gjordes av Jussi Jokinen, Brandon Sutter och Tuomo Ruutu.

I den tredje perioden satte sedan Sergei Samsonov 5-0 innan Toronto fick in ett tröstmål genom John Mitchell bakom en annars strålande Justin Peters i Carolinas mål.

Det var en väldigt medioker insats av Toronto.

Noterbart för matchen var att Torontos stora och målfarliga forward, Alexei Ponikarovsky var petad och det satte genast fart på spekulationer om att han skulle vara bortbytt till ett annat lag. Det visade sig sen att en deal med Pittsburgh i utbyte mot den tjeckiska backen Martin Skoula och forwarden Luca Caputi hade förhandlats fram. Luca Caputi är en 21år gammal forward, från just Toronto.