lördag 6 februari 2010

Toronto tappade en säker ledning

Toronto Maple Leafs lyckades i slutminuten tappa en ledning med 3-2 till förlust med 3-4 borta mot New Jersey Devils.

Toronto ledde med 3-1 efter två perioder men en total kollaps sista tre minuterna av matchen där man släppte in tre mål förstörde hela kvällen.

Torontos målskyttar var i tur och ordning Tomas Kaberle, Lee Stempniak och Rickard Wallin. Det var Wallins första mål för säsongen och således det första i Torontotröjan. Det hann gå 2135 dagar från hans sista mål för Minnesota Wild under säsongen 2003/2004, till han så lyckades näta i NHL igen. Det var hans 37:e match för året.

Nyförvärvet Ilya Kovalchuk stod för en stabil insats för New Jersey Devils, han noterades för två målgivande passningar och var farlig så fort han vistades i närheten av motståndarmålet.

Målskyttarna för hemmalaget var Dainus Zubrus, Dean McAmmond, Travis Zajac och Jay Pandolfo.

Jonas Gustavsson var ganska bra i Torontos mål men släppte en del dåliga returer som Devils kunde utnyttja också vid sina mål.

På andra sidan så var Martin Brodeur mänsklig, han borde ha tagit minst två av Torontos mål men fick hjälp av utespelarna så att det blev en vinst till för den vinstrikaste målvakten i NHLs mångåriga historia.

För Maple Leafs del så väntar ännu en tuff match i form av det formstarka Ottawa som bara radat upp vinster, inatt kl 1:00.