lördag 6 februari 2010

DIF återtog tredjeplatsen

Tack vare en riktig krigarseger med 4-1 mot MoDo på ett fullsatt Hovet så kunde DIF återta sin tredjeplats i serien igen. Eftersom Färjestad tidigare under dagen förlorat borta mot Frölunda med samma siffror.

Det var annars bortalaget som tog kommandot i matchen med ett mål efter 3:43, i spel fem mot fyra. Nicklas Danielsson satt då utvisad för en charging. Målskytt var Per-Åge Skröder efter ett mycket starkt spel av MoDo, blev serverad öppet mål av Niklas Sundström sedan de båda befunnit sig i ett två mot ett läge framför kassen. Stefan Ridderwall var tillbaka i kassen efter att Wesslau spelat en del senaste tiden men kunde inget göra för att förhindra målet.

Hemmalaget gavs sedan chansen till spel fem mot tre av domaren Thomas Andersson, det var en väldigt billig utvisning ska dock sägas. I det powerplayet, där Djurgården fick upp ett bra pucktempo kunde Jacob Josefsson snärta in pucken till 1-1. Regissör bakom det målet var Kyle Klubertanz som fann den unga talangen till höger om målet med ett perfekt diagonalpass. Roman Malek hann aldrig göra en tillräckligt snabb sidledsförflyttning.

Första perioden var väldigt sönderryckt med mycket utvisningar och mycket gruff och tjafs efter avblåsningarna. Skotten var 9-10 efter första 20 minuterna.

Djurgården fick ett lite turligt 2-1 mål efter 6:30 av mittperioden. Marcus Nilson la in pucken mot mål och den studsade sedan på både Michael Holmqvist, som senare bokfördes för målet och även på MoDos back Hans Jonsson innan den for in i klubbhandskrysset bakom Malek.

I den andra perioden såg Djurgården ut som det mer spelförande laget och även om MoDo skapade vissa chanser så hade dom dålig trafik framför Ridderwall, så han tilläts se alla skott. Skotten i andra perioden var 11-6 till hemmalaget.

MoDo pressade på för en kvittering i den tredje perioden och tilläts ha mycket puck, för DIF spelade väldigt passivt och satsade mer på kontringar. Men närmare än en ramträff på slutet kom dom aldrig.

Istället kunde Djurgården sätta två mål i öppen kasse sedan MoDo plockat ut Malek när Klubertanz åkte ut två minuter med mindre är tre minuter kvar.

Först var det Mike Zigomanis som från egen zon satte pucken i den övergivna kassen, blott 18 sekunder senare så gjorde Timmy Pettersson om bedriften att från egen zon sätta pucken i mål.

Bortalaget vann skotten i slutperioden med 17-7 och även totalt med 33-27. Fullt godkänt till båda målvakterna i denna matchen.

Segern var än större om man ser till att DIF fick avstå Marcus Ragnarsson och Kristofer Ottosson, som båda saknades pga skada och istället fick J20-lagets poängkung John Norman spela. Han var en frisk fläkt och som var nära att sätta ett mål i mittperioden.

DIF satte ett nytt klubbrekord i och med att det här var sjätte matchen den här säsongen som var helt slutsåld, dvs 8094 åskådare.

Nu återstår bara en bortamatch mot Hv71 på Måndag innan ett 19 dagar långt OS-uppehåll.

DIF återtog som sagt tredjeplatsen och ligger nu på 79 poäng, två pinnar före Färjestad som efter förlusten idag har 77. Linköping leder serien på 87 poäng.