lördag 13 februari 2010

Mason nollade Toronto

Toronto Maple Leafs förlorade sin sista match inför uppehållet, med 4-0 på bortaplan mot St.Louis Blues. Stor matchvinnare var målvakten Chris Mason, som stod för 30 räddningar.

Toronto inledde matchen starkt första fem minuterna, sen jobbade sig St.Louis in i matchen mer och mer och med nästan en kvart spelad av den första perioden så tog dom också rättvist ledningen efter att Andy McDonald på pass från Patrik Berglund fått pucken i mål i en kontring tre mot en.

Matchen präglades av många utvisningar och det var också dom som blev avgörande för Torontos del, då man släppte in inte mindre än två mål när man var en man mer på isen. Ineffektiviteten hos Toronto i powerplayet var påtaglig samtidigt som Chris Mason storspelade.

De båda målen kom i mittperioden och gjordes av T.J. Oshie och Alexander Steen. Steens mål var ett rent viljemål, där han trots att han var ensam mot fyra spelare ändå lyckades få in pucken i mål.

I tredje perioden sen så slog B.J Crombeen in spiken i kistan till 4-0.