fredag 5 februari 2010

Kovalchuk till Devils



Det hade ryktats om det i ett par dagar och sedan det stod klart att Kovalchuk tackat nej till ett kontrakt på 12 år som var värt 101 miljoner dollar så fanns det inget annat att göra än att byta bort stjärnspelaren.

Så tillslut på torsdagskvällen lokal tid i USA så kom nyheten att den ryska storstjärnan fått lämna Atlanta Thrashers i utbyte mot bl.a svenskarna Johnny Oduya och Niclas Bergfors.

Atlanta får även förutom de båda svenskarna även ett draftval i förstarundan 2010 och den nyligen avstängda forwarden Patrice Cormier, som blev känd för omvärlden för en mindre smickrande armbåge som han delade ut i en juniormatch i Januari. Han är avstängd så länge hans juniorlag fortfarande är i spel den här säsongen.

Till New Jersey Devils går också den forne Devilsbacken Anssi Salmela, som Atlanta fick i en trade den 2:a Mars 2009, då han gick till Thrashers mot Niclas Hävelid.

Båda lagen bytte dessutom draftval i andrarundan av draften 2010.

Kovalchuk har på 49 matcher den här säsongen gjort 31 mål och 27 assist. Totalt blev det 594 matcher för Atlanta, på dessa lyckades han göra 328 mål och skrapa ihop 615 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar