onsdag 24 februari 2010

Sammanfattning av åttondelsfinalerna

Schweiz lyckades krångla sig vidare till kvartsfinal, där USA väntar. Detta efter att dom i en tät match lyckades slå Vitryssland med 3-2 efter straffläggning.

Canada som har haft problem med offensiven spelade ut Tyskland rejält och vann med 8-2 efter bl.a två mål av Jarome Iginla. Ryssland väntar i kvarten för dom.

Så den tilltänkta finalen mellan de giganterna uteblir i den här turneringen, vilket kommer bli en stor missräkning för det förlorande laget.

Tjeckien lyckades med stort besvär vinna mot Lettland, men först efter förlängning. Där skrevs siffrorna till 3-2. Ett stort avbräck för tjeckerna var att Jaromir Jagr utgick och är osäker till spel i kvartsfinalen där dom ställs mot Finland.

Den sista åttondelsfinalen spelades mellan Slovakien och Norge. Den slutade 4-3 till Slovakien men det var en jämn match som först avgjordes i mitten på sista perioden då Miroslav Satan kunde sätta 4-3. Norge kämpade på bra. Även i den här matchen fick en spelare utgå med skada. Det var Lubos Bartecko, som fick en ful armbågstackling i huvudet av Norges Ole-Kristian Tollefsen. Bartecko missar matchen mot Sverige pga hjärnskakning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar