torsdag 4 februari 2010

DIF tappade två poäng i Karlstad

Trots överläge med 40-23 i skott och att man ledde med 2-1 efter 40 min, så tillät Djurgården att Färjestad kunde få kvittera och sedan även få avgöra till 3-2 i förlängning.

Nu var det inte bara Färjestads förtjänst heller att det blev så, dom ska tacka domaren Morgan Johansson som helt plötsligt efter att ha hållt en bra nivå under de första två perioderna började blunda och inte såg hur man stod för interference, fasthållningar och hakningar konstant. Det förhindrade Djurgården att utnyttja sin fina skridskoåkning som låg bakom det stora övertaget i spelet fram tills dess.

Trots det så borde DIF ha vunnit ändå med sitt stora övertag som dom hade innan dess, men effektiviteten fanns inte där denna matchen plus att Robin Rahm spelade väldigt bra i Färjestads mål.

Kristofer Ottosson stod för Djurgårdens båda mål, sen utgick han skadad och återkom inte till tredje perioden. Färjestads mål gjordes av Dick Axelsson & Lubos Bartecko, den sistnämnda gjorde 2-2 och 3-2. Båda målen i powerplay.