lördag 27 februari 2010

Finalklart i OS

Pga valpkurs så har jag inte haft tid att skriva om gårdagens matcher än men här kommer det nu.

I första semifinalen igår där USA mötte Finland, blev det tennissiffror efter att USA vann med hela 6-1. Det stod 6-0 redan efter 12 minuters spel i första perioden. Efter det slog USA av på takten och spelade bara av matchen sedan.

I den andra semifinalen så var det jämnare. Canada vann med nöd och näppe med 3-2 mot Slovakien. Pavol Demitra var ytterst nära att kvittera med 7 sek kvar.

Bronsmatchen mellan Slovakien & Finland spelas 04:05 inatt.

Så det blir en repris av finalen från OS i Salt Lake City, 2002. Jag håller USA som favorit i matchen eftersom dom har spelat den klart bästa ishockeyn i turneringen hittills och dessutom har dom den bästa målvakten i Ryan Miller.

Jag hoppas på en lika bra match som de båda lagen bjöd på i gruppspelet när USA slog Canada med 5-3.