fredag 19 februari 2010

Seger för Sverige

Det blev seger för Sverige mot Vitryssland. Siffrorna skrevs till 4-2 men det satt hårt inne. Vitryssland hade kommit igen från ett 0-3 underläge och pressade på för även ett kvitteringsmål. Deras båda mål gjordes av Dmitri Meleshko.

Med endast 10 sek kvar av matchen så kunde Daniel Alfredsson göra sitt andra mål i matchen på pass från bröderna Sedin.
Han stod då helt fri i slottet framför Andrei Mezin, som stod i kassen. Så därför var det väldigt skönt att se när Alfredsson kunde döda spänningen i matchen med det målet.

Sverige tog annars ledningen med 1-0 genom Daniel Sedin som på pass från brorsan Henrik kunde snärta in pucken i nätet på sin egen retur som Mezin stötte rätt ut.

Alfredssons första mål och Sveriges andra i matchen kom till i spel fem mot fyra. Nicklas Bäckström spelade till Magnus Johansson som med ett snabbt pass i sidled kunde hitta en nerstörtande Alfredsson, som gick rakt på kassen och efter att han hade fått pucken i kassen så flyttade han även målet.

Sveriges tredje mål gjordes av Johan Franzén. Samuel Påhlsson gick runt kassen och spelade upp i ena tekningscirkeln där Franzén mötte pucken direkt och sköt mellan benen på Mezin.

OS-debuterande Jonas Gustavsson var stundtals väldigt bra men släppte väldigt mycket dåliga returer och det var på en sådan som Vitryssland reducerade till 3-2.

Nästa match för Sveriges del blir mot Finland, den spelas kl 06:00 på måndag morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar