onsdag 30 januari 2013

Frattin matchhjälte mot Buffalo

Matt Frattin blev stor matchhjälte för Toronto, när han avgjorde bortamatchen mot Buffalo på övertid med sitt andra mål i matchen, med endast 1,5 sekund kvar på matchuret. Det innebar att slutresultat blev 4-3 till Toronto och man fick därmed revansch på Buffalo från matchen senast i Torontos hemmapremiär då Buffalo vann med 2-1.

Första perioden var en böljande men defensiv period med varsitt mål och skotten 6-5 till Toronto. Det var även Toronto som tog ledningen. Det målet gjorde Jay McClement då han fann returen efter Nazem Kadris ribbskott och från nära håll fick han in pucken bakom  Ryan Miller, för sitt första mål för säsongen och sitt första i Torontos tröja. Han skrev på som freeagent i somras och kommer närmast ifrån St Louis Blues.

När sedan Mike Brown drog på sig en utvisning för felaktig tekning, så utnyttjade Jason Pominville en rörig situation framför James Reimer och snärtade in ett stenhårt handledskott i plockhandskrysset. Det var hans fjärde mål för säsongen och andra mot Toronto på de två mötena denna säsongen.

Perioden avslutades med ett slagsmål efter att Mike Brown tacklat sönder Buffalos retsticka och tuffing, Patrick Kaleta. Mike Brown fick då gå en fight med Mike Weber för att göra upp.

Buffalo tog ledningen med 2-1 tidigt i den andra perioden då den slovakiska backen Andrej Sekera smög upp bakom Torontos försvar och la in en backhand i nättaket. Det var hans första mål för året. Han var fint framspelad av Drew Stafford.

Dryga minuten efter det var Sekera i blickfånget igen, men då tyvärr för Buffalos del efter att han hade gått bort sig och gett Toronto ett två mot ett läge. Cody Franson sköt och Matt Frattin rakade in returen från Ryan Miller för sitt andra mål för säsongen. Leo Komarov fick där en assist och noterades för sin första poäng i NHL.

Cody Franson fick sedan göra sitt första mål för året när han drog iväg ett skymt skott ifrån blålinjen. James van Riemsdyk stod placerad framför Miller, så att han inte kunde se något. Phil Kessel och Tyler Bozak fick assist på målet.

Det resultatet stod sig perioden ut. Buffalo hade ett övertag skottmässigt, då man vann skotten i perioden med 15-7.

Den ryska rookien Mikhail Grigorenko som under dagen fått reda på att han får stanna kvar i laget och slipper bli skickad tillbaka till sitt juniorlag, firade detta genom att kvittera till 3-3 med drygt 7 minuter spelat av sista perioden. Det var även hans första mål i NHL. Med ryggen mot målet så slog han in en backhand mellan benen på Reimer.

Slutresultatet efter full tid var 3-3 och matchen gick till övertid.

Där fick så Matt Frattin avgöra efter att lagen hade bytt chanser med varandra. Han kom flygandes på vänsterkanten och fick upp pucken över Millers axel, med blott 1,5 sekund kvar på klockan. Liles fick enda assisten på det målet.

Buffalo vann tillslut skotten i matchen med 32-24.

Randy Carlyle coachade laget mycket smartare i den här matchen än mot New York Rangers senast. Istället för att slita hårt på bara Dion Phaneuf och Mike Kostka, så fick även Carl Gunnarsson och John-Michael Liles spela mycket.

Mike Komisarek och Clarke MacArthur missade matchen pga skada. De ersattes av Cody Franson respektive David Steckel.

Det gjorde att Carlyle fick möblera om i laget och laguppställningen såg ut så här i matchen: