söndag 13 januari 2013

Koscielnys tidiga utvisning förstörde för Arsenal

Arsenal föll hemma mot Manchester City med 2-0, efter mål av James Milner och Edin Dzeko. Hemmalaget fick en jobbig start, då backen Laurent Koscielny drog på sig en frilägesutvisning och orsakade straff innan 10 minuter var spelade. Dzeko missade dock den efterföljande straffen.

Wenger tvingades ändra spelsystem efter utvisningen och det var ett uddlöst hemmalag i första halvlek efter det. Istället var det City som gjorde halvlekens enda, mål genom först mittfältaren James Milner med ett fint skott i bortre hörnet av målet. Dzeko utökade sedan till 2-0, då han stötte in bollen i mål från nära håll.

Bortalaget fick en utvisning på lagkaptenen Vincent Kompany med kvarten kvar att spela av matchen, men närmare än en chans som räddades på mållinjen av backen Joleon Lescott kom aldrig Arsenal en reducering.

Arsenals spelare kämpade hårt i andra halvlek, men City vann helt rättvist.