söndag 20 januari 2013

Seger i premiären

Toronto lyckades vinna sin premiär på bortaplan mot Montréal Canadiens med 2-1, efter mål av Nazem Kadri och Tyler Bozak. Ben Scrivens stod för 21 räddningar i Torontos mål.

Det var annars hemmalaget som var bäst första minuterna, men tack vare två raka boxplay så bjöd man in Toronto i matchen och det var även i den spelformen som Nazem Kadri gjorde 1-0, på Torontos första skott på mål dessutom. Efter att ha fått pucken på skridskon, så snurrade han runt och avlossade ett skott blixtsnabbt, helt otagbart för Price. NHL-debuterande backen Mike Kostka fick en assist på det målet.

Efter det målet, så tog Toronto över matchen och enda gången hemmalaget lyckades oroa Scrivens var när man fick ett powerplay i slutsekunderna av den första perioden.

När Tomas Plekanec sedan fick en utvisning för att ha sprejat ner Torontos målvakt med snö, så utnyttjade Tyler Bozak det genom att smälla dit en retur till 2-0. I det läget hade bortalaget total kontroll på matchen och de 21 273 åskådarna började bua ut sitt lag. Phil Kessel noterade där sin andra assist för kvällen, då han även var med och spelade fram till Kadris 1-0.

I den sista perioden började Toronto spela på sin ledning och man bjöd då in Montréal i matchen. Hemmalaget lyckades reducera till 1-2 genom sin lagkapten Brian Gionta i spel fem mot fyra.

Man tog ut målvakten och pressade på, men Toronto var närmare 3-1 än att det skulle bli 2-2.

Skotten slutade 26-22 till Toronto och nu väntar Buffalo på måndag i hemmapremiären för Lönnlöven.

Intressant att notera var att Mike Kostka fick näst mest istid i laget i sin NHL-debut vid 27 års ålder. Han spelade 22 min 59 sek.

Bästa kedjan, som ständigt var ett orosmoment var den med Nazem Kadri, Leo Komarov och James Van Riemsdyk. Det ska bli spännande att se vad dom kan åstadkomma under säsongen. Det såg helt klart lovande ut i alla fall.