tisdag 22 januari 2013

Miller förstörde hemmapremiären

Ryan Miller var näst intill omutlig, när han tog 34 av 35 skott och förde sitt Buffalo till en 2-1 seger i Torontos hemmapremiär.

Toronto var det klart spelförande laget och man hade ett massivt tryck mot Buffalos kasse men det dröjde ända tills det var 1:42 kvar av matchen innan man fick hål på Ryan Miller. Då tog Nazem Kadri tillvara på sargreturen efter att Mike Kostka missat målet med en fladderpuck. Tyler Bozak noterades även för en assist på det målet.

Buffalo hade ju tyvärr dock innan dess gjort ett mål i den första perioden, när Christian Ehrhoffs skott gick via bröstkorgen på Cody Hodgson och in i målet bakom Ben Scrivens och ett till i den andra perioden. Då man efter en lång Torontopress fick tag i pucken och kontrade i ett tre mot ett läge och så fri får man inte lämna en spelare som Jason Pominville. Han fintade ner Scrivens och la sen retfullt enkelt in pucken mellan benen.

Toronto vann skotten med 35-20 och hade det som sagt inte varit för Ryan Millers storspel så hade matchen kunnat slutat helt annorlunda.

Hemmalaget hade ett gyllene läge att göra mål då man fick ett långt spel i fem mot tre i den första perioden, men närmare än ett stolpskott ifrån Dion Phaneuf kom man inte då.

Värt att notera var att Kostka hade 27:02 i istid i denna matchen, så Carlyle har fortsatt stort förtroende för NHL-debutanten. Det var endast Dion Phaneuf som spelade mer, han hade 28:43.

Colton Orr i hemmalaget gick en fight med John Scott i Buffalo och det anmärkningsvärda med det är att Scott är en av de längsta och största spelarna i hela ligan. Orr vann fighten dessutom.

Man lät Mark Fraser och Korbinian Holzer få spela dessutom och då fick Cody Franson & Mike Komisarek följa matchen ifrån läktarna. Ingen av dom gjorde bort sig direkt och dom kan nog få räkna med att få spela mer framöver.

Tyler Bozak var enastående som tekare, då hann vann 22 av 26 tekningar.