fredag 25 januari 2013

Toronto kollapsade mot Islanders

Toronto förlorade hemma mot New York Islanders med 4-7, trots ledning med 3-1 efter den första perioden. Matt Moulson och Michael Grabner hade två mål var för Islanders.

Hemmalaget fick en fin start med ett tidigt mål från Carl Gunnarsson redan efter 2:12. Det var hans första för säsongen.

New York Islanders kunde kvittera genom Matt Moulson med klockan på 8:39. Det var efter ett taffligt ingripande av Scrivens som Moulson kunde lyfta in pucken över en liggande målvakt, för sitt första mål för säsongen.

Toronto återtog ledningen dryga minuten efter det, då Nazem Kadri smällde in pucken från sidan av målet på pass från John Michael Liles och Matt Frattin, som ersatte Lupul i matchen. Det var Kadris tredje mål för säsongen.

När drygt halva första perioden var spelad så sköt Mikhail Grabovski in sitt andra mål för säsongen och andra målet på två matcher. Han sköt ett placerat handledskott via stolpen och in bakom Evgeni Nabokov. I det läget såg Islanders ut som ett slaget lag och Nabokov såg väldigt darrig ut. Gunnarsson och Frattin var med och assisterade på det målet.

Vändpunkten i matchen kom dock därefter, då Islanders lyckades döda av två raka utvisningar i slutet av första perioden och stärkta av det så kom man ut som ett nytt lag i den andra perioden.

Toronto såg väldigt sega ut i den andra perioden och det syntes då att man spelade sin fjärde match på sex dagar och när laget fick spela fyra mot fem, så hade man ett jätteläge att bara spela av utvisningen, men istället gick dom upp för att försöka få in ett fjärde mål. Det resulterade i att man gick bort sig fullständigt och Islanders kunde komma i en fyra mot två kontring. I den så gjorde Mark Streit 3-2.

Dryga minuten efter det så kom även kvitteringen, genom den Toronto-draftade forwarden och förra förstavalet Brad Boyes. Han tilläts styra in pucken från nära håll efter att Carl Gunnarsson helt tappat sin markering framför Scrivens. Det var Boyes första mål för året.

Perioden slutade 3-3, men det var Islanders som var det spelförande laget och Toronto såg väldigt sega ut.

Islanders gjorde ytterligare två mål tidigt i den sista perioden, genom Michael Grabner och Keith Aucoin och efter Aucoins mål, så byttes Scrivens ut. Han hade ingen bra afton alls, många konstiga ingripanden och borde ha tagit ett flertal av målen. Han tog endast 20 av 25 skott.
James Reimer som kom in istället, fick dock släppa en puck förbi sig, då Matt Moulson satte sitt andra i matchen kort därefter.

Med 2:13 kvar att spela så fick Toronto in en reducering, då Carl Gunnarsson kämpade till sig pucken i ena sarghörnet och spelade vidare till Kadri som sedan fann Matt Frattin vid ena stolpen. Han sköt blixtsnabbt in pucken bakom Nabokov för sitt första mål för säsongen och sin tredje poäng i matchen i sin säsongsdebut, efter att ha blivit uppkallad från Toronto Marlies för att ersätta den skadade Joffrey Lupul. Han var en av få ljusglimtar tillsammans med Kadri.

Det sista målet i matchen gjordes av Grabner i öppen kasse.

Cody Franson var tillbaka i laget igen efter petningen senast och han var inte bra alls. Det blir nog fler matcher i pressboxen för hans del. Mike Komisarek fick istället se matchen från sidan.

David Steckel fick göra sin säsongsdebut i fjärdekedjan med Colton Orr och Jay McClement även han gjorde en slät insats. Det var Mike Brown som fick vila till förmån för honom.

Skotten i matchen vann Toronto med 43-34.

Det var Torontos andra raka hemmaförlust. Man har endast lyckats vinna på bortaplan än så länge denna säsongen.

På presskonferensen efter matchen sa Torontos coach Randy Carlyle så här om laget. "Vi var ett lag igår mot Pittsburgh och idag var vi ett helt annat lag. Vi var hjärndöda".