torsdag 10 januari 2013

Burke sparkad & klartecken för NHL-spel från ägarna

Efter en lång väntan så är det äntligen klart att NHL drar igång igen med start den 19:e Januari som det ser ut just nu. Trainingcamperna beräknas börja nu på Söndag dessutom. Det kommer spelas 48 omgångar, men man kommer bara möta lag från sin egen conference. New Jersey får därmed inte chans till att få revansch på Stanley Cup-vinnarna Los Angeles i grundserien i alla fall.

Under dagen så godkände NHL-klubbarnas ägare det nya avtalet och nu hänger allt på att även spelarna ska godkänna det. Röstningen beräknas vara klar på Lördag, det skulle förvåna mig väldigt mycket om det inte går igenom där också.

Gary Bettman passade på att be om ursäkt till fansen innan han startade sin presskonferens. Där berättades att ägarna hade röstat igenom det nya avtalet med siffrorna 30-0.







För Torontos del så rivstartade man med att idag sparka lagets General Manager, Brian Burke. Han ersätts av Dave Nonis, som även ersatte honom när han fick lämna Vancouver Canucks 2004.

Toronto har ej gått till slutspel sedan säsongen 2003/2004, så ett av skälen till sparkandet sägs vara att man missat slutspel under alla hans säsonger vid rodret. Burke anställdes i November 2008, då han ersatte Cliff Fletcher.

Burke stannar kvar inom Torontos organisation som rådgivare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar