söndag 27 januari 2013

Ännu en tappad ledning

Marian Gaborik gjorde 2 mål och 2 assist, när New York Rangers vände 0-2 efter första perioden till seger med 5-2 hemma mot Toronto Maple Leafs i Madison Square Garden.

Toronto gjorde 1-0 genom Mikhail Grabovski, som lyckades smita bakom Rangers försvarare och blev helt fri framför Henrik Lundqvist i Rangers mål. Det var Vitryssens tredje mål för säsongen. Han blev framspelad av John-Michael Liles och Nikolai Kulemin. Det var för övrigt Torontos första skott på mål och klockan stod på 6:25.

När Toronto sedan fick ett powerplay i slutet på perioden så utökade James Van Riemsdyk ledningen till 2-0. På Holmström-vis så tog han emot en skottpassning och förflyttade pucken från ena sidan till den andra så att Lundqvist blev helt överspelad, för att sedan lägga in pucken intill ena stolpen. Även han gjorde sitt tredje mål för säsongen, återigen var det Liles som stod för den fina framspelningen. Clarke MacArthur fick också en assist.

Där tog det roliga slut sen för bortalaget. För trots att man ledde med 2-0, så ledde Rangers skotten med 14-3. Så det var egentligen bara en tidsfråga innan deras första mål skulle komma.

Med klockan på 5:43 i den andra perioden så sprack James Reimers nolla tillslut. I en rörig situation framför målet, så hittade Brad Richards pucken och kunde enkelt sätta sitt andra för säsongen. Passningspoängen gick till Marian Gaborik och Rick Nash. När det målet gjordes var skotten 17-4 till Rangers.

Det blev mittperiodens enda mål och Rangerspressen höll i sig. När periodvisslan ljöd, så visade skottstatistiken massiva 25-9.

Toronto såg oerhört tröttkörda ut i det läget och det syntes återigen att man blivit slitna av det hårda schemat. Detta var femte matchen på åtta dagar.

I sista perioden lyckades Rangers få den berömda ketchupeffekten då dom gjorde fyra mål på 17 skott. I tur och ordning så var målskyttarna: Marc Staal, Marian Gaborik, Brian Boyle och slutligen Gaborik igen, då han satte sista i tom bur. Gaborik hade även en assist på Staals mål.

Totala skotten efter matchen blev 42-17, så det var inget snack om vilket lag som var värdiga vinnare. Toronto blev utcoachade av John Tortorella i Rangersbåset, då han ständigt lyckades få in rätt spelare på isen, vilket ledde till att Toronto fick koncentrera sig på att spela försvarsspel istället för att få igång något offensivt. Det plus det intensiva matchandet tog ut sin rätt.

Dion Phaneuf och Mike Kostka hade mest istid. Phaneuf spelade 32:38 och Kostka landade på 31:33. Båda var -4 under matchen också.

Mike Komisarek & Mark Fraser var tillbaka i laguppställningen igen efter att ha fått bevittna senaste matchen från läktaren. Istället fick Cody Franson vila och Jake Gardiner skickades ner till AHL igen.

På forwardsidan så fick David Steckel se sig petad till förmån för Mike Brown.

Mike Brown och Colton Orr gick varsin fight i början på matchen med endast 2 sekunders mellanrum. Brown fightades mot Arron Asham och Orr mötte Michael Rupp.

Clarke MacArthur fick lämna matchen efter att han fått en slashing över ena handen, det sades att han hade skadat ena lillfingret. Då ersattes han av Leo Komarov i förstakedjan ihop med Tyler Bozak och Phil Kessel.

Kessel är fortsatt mållös efter fem matcher och det är lite oroväckande.

Nu har man spelat fem matcher och förlorat tre, det som kunde ha varit en så fin start men som raserades mot Islanders senast, ser väldigt mörkt ut i nuläget. Får man inte ordning på det här raset så kan man nog räkna in ännu en säsong utan slutspel. Grundspelet finns där, men i nuläget verkar konditionen för att orka hålla det uppe i 60 minuter saknas.