tisdag 7 december 2010

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs

Livebloggen fortsätter med ännu en match, som vanligt så uppdaterar jag efter varje period.

• Startande målvakter: Jonas Gustavsson, Toronto & Michal Neuvirth, Washington.
  • Jean-Sebastien Giguere är skadad igen, så Toronto har kallat upp James Reimer som backup.

Första perioden:

Hemmalaget Washington fick en kanonstart med ett tidigt 1-0 mål, genom den nyligen uppkallade forwarden Mathieu Perreault, som styrde in sitt första mål för säsongen, på Tom Potis skott utifrån, mellan benen på Jonas Gustavsson. Assist även till Alexander Semin. Klockan stod då på 2:55.

Efter drygt 11 minuter så kvitterade Toronto i powerplay, när Nikolai Kulemin gav Clarke MacArthur fritt fram mot Michal Neuvirth. Han snärtade in ett hanledskott i målvaktens plockhandskryss, för sitt åttonde mål för säsongen och första på de senaste 14 matcherna.

Washington återtog ledningen efter 14:58, då Mike Knuble tog tillvara på sin egen retur i powerplay. Hans femte mål för säsongen. Assist till Nicklas Bäckström och till Tom Poti. Målet kom till en följd av att Toronto drog på sig två raka utvisningar och Gustavsson har dålig kontroll på sina returer.

Hemmalaget vann både perioden och skotten, med 2-1, resp 12-7.

Andra perioden:

Hemmalaget utökade ledningen efter 6:46, då Perreault satte sitt andra mål i matchen, högt bakom Gustavsson. Alexander Semin gjorde ett bra jobb framför målet men fick ingen poäng för det. Enda assisten till Brooks Laich.
Målet kom direkt efter att Toronto ägt inledningen av perioden, men utan att ha lyckats överlista Neuvirth. Bl.a så blev Tyler Bozak frispelad av Nazem Kadri, men han lyckades aldrig få upp pucken tillräckligt högt, utan den stannade på målvaktens benskydd.

Alexander Ovechkin bombade in ett handledskott i Gustavssons vänstra kryss efter 13:50, för sitt tolfte mål för säsongen och andra på två matcher, efter att nyligen gått nio raka matcher utan att ha gjort mål. Assist till Tom Poti och Nicklas Bäckström.

Toronto vann skotten i perioden med 11-9, men det var Washington som utnyttjade sina chanser. Totalt 21-18 till Capitals efter två perioder.

Perioden innehöll även en fight mellan Torontos Colton Orr och D.J. King för hemmalaget.

Tredje perioden:

Matchen fick lite mer spänning då klockan visade 4:16. Toronto reducerade då till 2-4, efter att Tomas Kaberle spelade in pucken i slottet till Mikhail Grabovski. Den vitryska forwarden sköt omgående, utan chans för Neuvirth. Det var hans sjätte mål för säsongen, assist även till Nikolai Kulemin.

Tim Brent styrde in 3-4, med klockan på 17:37 och skapade ännu mera spänning i matchen. Kaberle sköt utifrån och Brent stod parkerad framför Neuvirth, som inte gavs nån chans alls. Det var Brents tredje mål för året. Även Nazem Kadri fick assist på det målet.

Toronto chansade med att plocka ut Gustavsson vid en offensiv tekning och strax därefter så fann Grabovski en fri Clarke MacArthur på bortre stolpen och han direktsköt in kvitteringen, för sitt andra mål i matchen. Det kom 59 sekunder efter Brents mål. Phil Kessel fick en assist för det målet också.

Toronto stod för en makalös comeback.

Trots att Washington vann skotten med 12-8, så var det Toronto som satte de enda målen i perioden och därmed tog matchen till förlängning.

Overtime:

Förlängningen blev mållös, men Toronto hade flest chanser att avgöra. Så matchen fick avgöras på straffar.